Inloggen
voeg je column toe

Columns

Peter R de Vries

Ik ben al aardig op dreef met mijn Peter R. de Vries imitaties. Ik sta nog net niet op bruiloften en partijen, maar ik heb de ingebouwde neusfluit al te pakken en ook de constant verongelijkte toon zit er aardig in. Net als de passief agressieve oogopslag.
Mijn favoriete zinnen:
‘De misdaad slaapt niet’ (als Mw. Pasquali ontwaakt)
‘Politie en justitie hebben er geen greep op’ (als ik onder douche vandaan kom)
‘Holleeder is nu het haasje’ (bij de poelier)

Het is even oefenen maar dan heb je wat.
Je kunt je afstandsbediening niet aanraken of die kop verschijnt weer op tv. Soms op wel twee netten tegelijk. Alle praatprogramma’s van DWDD tot Beau, van Boulevard tot Pauw worden gegijzeld door die irritante betweter. Altijd het laatste woord, overal verstand van en het nooit met iemand eens.

Peter R. de Vries heeft een blik waaronder beton van schrik verkruimelt. Wanneer hij recht in de camera kijkt heb ik op de bank de neiging onmiddellijk alles te bekennen. Ook als ik niks op mijn geweten heb. Peter slaapt in een gepantserd VW busje op de parkeerplaats van het mediapark zodat hij onmiddellijk in elke studio en bij iedere zendgemachtigde aanwezig kan zijn.

‘Ik ben altijd in de buurt van het plaats delict’, grapt hij onder intimi. Die moeten daar wel even aan wennen, want humor is net als zelfspot afwezig in Peter’s DNA-ontwerp. Als hij al een poging doet zie je dat zijn aangezichtsspieren niet gewend zijn aan de inspanning die de gulle lach met zich meebrengt. Je hoort het kaakgewricht kraken, de wangen gaan piepend omhoog, de bovenlip trekt wat aan de mondhoeken en het vermoeden van een glimlacht ontstaat. Deze manmoedige poging gaat vergezeld van een plotseling blosje, want Peter voelt dat hij hier onbekend terrein betreedt.

Dan sluit alles zich weer even hermetisch als de poort van de EBI in Vught.
‘Ik heb daar als misdaadverslaggever jarenlang onderzoek naar gedaan’.
Probeert u het thuis maar niet, het is verslavend.

https://soundcloud.com/trawant/peter-r-de-vries

Schrijver: Trawant
3 oktober 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 2 stemmen 197Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)