Inloggen
voeg je column toe

Columns

De dodelijke vracht

Ze zochten het ‘ beloofde land’, kwamen er ook aan, bijna veertig mensen op tv zie je de vrachtwagen staan, volgeladen met een lugubere lading. Een lading die mensonterend te noemen is, een lading die zijn weerga niet kent. We ge- en herdenken dat de zinloze oorlogen zoveel jaren geleden achter de rug waren. We vieren dat het maar liefst 75 jaar terug is en op het nieuws verschijnen berichten van: een afgeladen vrachtwagen met waarschijnlijk mensen van Chinese afkomst, die hun land verlieten om te vertrekken naar het verre beloofde land.

Ze betaalden voor de barre tocht, waarschijnlijk met al het geld wat ze bezaten, geld dat ze nu toch niet meer nodig hebben, immers hebben waanzinnige idioten, de mensen laten barsten, laten stikken, als ratten in de val, zonder lucht, zonder water, zonder voedsel. Men kan alleen maar raden hoe lang ze in die container zaten, men kan slechts gissen naar de mens-onterende omstandigheden die de slachtoffers hebben ondergaan!

Ze zochten het beloofde land, kwamen er wel aan, oh ja, dat wel maar een glimp ervan opvangen zullen ze nooit. Een verknipte wereld met net zulke verknipte mensen, die een vrachtwagen vol vluchtelingen achterlaten. Te droevig voor woorden!

Schrijver: An Terlouw, 25 oktober 2019


Geplaatst in de categorie: misdaad

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 471Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)