Inloggen
voeg je column toe

Columns

Pauw verliest veren

De in de ogen van sommigen zo trots rond paraderende pauw verliest steeds meer veren.
Het huidige kabinet wordt uitgedaagd beleid te gaan voeren. Vandaag is er eindelijk tot iets besloten, we gaan 100 kilometer rijden. Het levert weinig tot niets op, maar goed, de bouw kan straks weer even bezig.
Het gevogelte van het kabinet verliest z’n glans, de mooie veren worden geplukt en met name van de mooiste en meest trotse grote vogel in de volière – de VVD.

Politiek commentator Joost Vullings had het over een op– of aftreden. Optreden leek hem het beste, met aftreden wordt niks bereikt, want dan kom je toch weer met dezelfde vogels in het kabinet te zitten.

Ik ben bang dat Joost geen gelijk krijgt, want de Pauw moet gedwongen instemmen met het terughalen van de IS-liefjes. Die 100 kilometer is ook al een groot offer. Het verzwijgen van die 70 burgerdoden kost ook meerdere veren. Eigenlijk geplukt door een coalitiegenoot, door het niet echt chique optreden van mevrouw Bijleveld.
Ach, laten we duidelijk zijn: de VVD kan alleen maar meer gezichtsverlies lijden en dus zullen ze schat ik toch binnenkort de stekker eruit trekken. En daarmee vanuit geslagen positie weer heel veel goodwill kweken bij de kiezers en nog sterker terugkomen.

Echt, geloof me, een pauw heeft mooie veren nodig om in het middelpunt te kunnen blijven staan in de volière en daar draait het bij de VVD toch om?

Schrijver: catrinus
12 november 2019


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 1 stemmen 246Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)