Inloggen
In de loop van 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

voeg je column toe

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 1927):

OMROEPBESTEL

Vanmorgen weer even een beetje geschrokken. Allereerst even de honden de tuin laten verkennen en daar hun ding laten doen, ze daarna eten geven – dan zijn ze rustig en gaan weer lekker liggen.
Daarna snel een broodje gemaakt en thee gezet. En aangezien ik vandaag redelijk vroeg was toch maar even de tv aangezet. Ik weet het is niet verstandig want WNL alias de Telegraaf is er op en weet je dag meestal wel te verpesten.
Maar het toch even aankijken – je moet elke stroming durven aanhoren toch. Het is weleens goed om op de hoogte te zijn van wat die rechtse rakkers nu weer hebben bekokstoofd.

Iedere dag hebben ze bij die ‘omroep’ een praatgraag mannetje van de Telegraaf als tafelkletsmajoor aan tafel zitten, die echt overal een mening over heeft. Heel vaak is er ook een leuke jongedame van vermoedelijk Turkse komaf – die de VVD vertegenwoordigt, vandaag een keertje niet – , aanwezig die het rechtse VVD geluid declameert. Over de ISIS vrouwen en kinderen bijvoorbeeld, die we volgens haar niet in ons land moeten toelaten. Ben ik gedeeltelijk nog met haar eens ook – echter de onschuldige kinderen, die niets hadden te kiezen, wel natuurlijk, als er opvang mogelijk is bij hun familie.

Maar goed, nu was er een kale grote meneer (natuurlijk ook van de VVD) – ik had hem nog niet eerder gezien, terwijl toch zo’n beetje de gehele VVD-fractie in dat programma aan het woord is geweest. Hij vond zoals het nu ging met de omroepgelden niet kloppen. Er was geen rechts geluid te horen op tv – dat moet veranderen. Het schijnt dat er een nieuwe rechtse omroep in de maak is “Ongehoord” genaamd, die breed gesteund wordt door o.a. Wilders en Baudet. Het is de VVD blijkbaar weer gelukt iets te vinden wat ze nog niet de vernieling in hebben geholpen. Ja, wist de man: er gaat veel te veel geld naar de BNN/VARA combinatie.
Ik dacht dat die samenvoegingen nog niet zo verschrikkelijk lang geleden onder hun bewind waren ingevoerd.

Het rare is dat dus juist de door die club aanbeden vrije marktwerking hier niet mag werken. Die omroepen bestaan mede door hun aantal leden. En AVRO/TROS en PowNed en KRO/NCRV/EO worden die nu ineens ook onder het linkse geluid geschakeerd?
Laten we alsjeblieft zorgen dat VARA en VPRO en NTR hun zendtijd mogen blijven houden, dan zie en hoor je soms tenminste nog iets zinvols. Dan is er nog een beetje kwaliteit gewaarborgd.

Soms snap ik bepaalde zaken niet. De VVD (niet helemaal alleen), die rechtse rakkers, die de zorg, het onderwijs het politieapparaat, de bouwsector, het onderwijs, het trein-verkeer, het milieu, de visserij en de agrarische sector en weet ik wat al niet wat om zeep hebben geholpen, waarom nu dan weer rotzooi schoppen in omroepland. Onder hun bezielende leiding is het Jan Modaal zelfs onmogelijk nog een betaalbare woning te kopen, hoorde ik vandaag op het nieuws.

Misschien is er gewoon wel geen behoefte aan een nog rechtser geluid. Misschien zijn de mensen die geluiden een beetje zat, want als we ze nog meer de vrije hand geven, dan kon het wel eens zo zijn dat Nederland helemaal in de vernieling wordt geholpen.

Schrijver: catrinus

4,0 met 1 stemmen 97Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)