Inloggen
voeg je column toe

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 1947):

TV NEEMT ZICHZELF TE SERIEUS

Hè, wat een vervelende lange titel, maar het moet maar even. Dan weet u gelijk waar het over gaat.
Afgelopen week me mateloos geërgerd aan het feit dat als een van de er toe doende nieuwsfeiten de kijkcijfers bleken te zijn. Krankzinnig de wereld staat half in de brand en wij (nee niet wij maar de mensen van de TV) maken ons druk om kijkcijfers die totaal niet relevant zijn. De aandacht die dit zichzelf toe eigent is eigenlijk beschamend.

Het medium TV neemt zich soms iets te serieus. Ik wil gewoon een beetje kwalitatief vermaak en een beetje serieuze informatie voorgeschoteld krijgen. Niets meer of minder. Ik ben zo’n type dat meestal de volgende dag de programma’s bekijk . Ik kan dan snel de zinloze items doorspoelen. Helaas moet ik bekennen dat er van de meeste nog enigszins serieus te nemen programma als b.v. DWDD, Op 1, Nieuwsuur, steeds minder overblijft. Meestal heb ik die serie programma’s in anderhalf uur bekeken. Goed ik snap dat smaken verschillen, maar ja, als de publieke omroep moet bezuinigen, neem dan die verspilde tijd aan oeverloze lange zinloze voor- en nabeschouwingen eens onderhanden. Neem nou gisteren het schaatsen, en maar lullen over waarom dat ene rondje nou net geen 29 er was. Over de afzet van die linkerschaats. Over nog mogelijke rugpijn – doe dan gewoon niet mee. Als we deze zinloze zendtijd nou eens gingen inkorten – wat een besparing. Toch wel blij dat Op 1 het beter doet dan Jinek. De laatste is onmogelijk terug te kijken, zonder de reclame te moeten slikken – dus is zij van mijn lijstje geschrapt. En fijn dat Het journaal en 'de slimste mens' het zo goed doen. Het bewijs dan men nog behoefte heeft aan kwaliteit.

Bagger valt er genoeg te zien bij de commerciëlen.

Schrijver: catrinus
12 jan. 2020

1,8 met 9 stemmen 131Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:Ton Hettema
Datum:20 jan. 2020
Bericht:Ik zal s kijken wat t oplevert als ik je 5 sterren geef, tegenover de 8 enkele sterren die je tot nu toe door de fans van NPO zijn toegekend (de publieksjury van nl.nl). Ik hou meer van knuppeltje uit de zak dan van zwaan kleef aan..


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)