Inloggen
voeg je column toe

Columns

GEVOELIGE SNAAR

Soms lever je een column in, waarvan je de gevoeligheid niet helemaal kunt overzien. Soms weet je niet wat er echt onder de mensen leeft.
Mijn column ‘tv neemt zichzelf te serieus’ leek een eerste beoordeling te krijgen, vanwaar ik kon opmaken dat men mij begreep, maar nu zijn er zoveel beoordelingen geweest met 1 ster dat het van 4 sterren is gedaald naar 1,4 of zo. Echt ik zal er geen traan om laten, maar ik ben een beetje geschrokken van het feit dat ik hieruit kan opmaken dat er veel mensen gek zijn op de commerciële zenders. Die kijkers nemen al die irritante reclames dus maar voor lief en de ‘lach of ik schiet humor’, de roddelprogramma’s, het extreem hoge inteeltgehalte van de meeste programma’s.
Niet dat het bij de publieke omroep zo goed gaat. Zoals in mijn vorige column verteld, bekijk ik de praatprogramma de volgende dag, en zap de helft weg wat niet interessant is. Op1 heb ik vanmorgen bekeken – was binnen een kwartier klaar. De onderwerpen worden onzinnig lang uitgemolken. Het appen op de fiets blijft gevaarlijk, of je er een rap over maakt of niet – klaar.

Aart Staartjes is overleden. Erg jammer; nog een uniek iemand in de ‘showbizz’ wereld die zichzelf durft te zijn. Gewoon soms een beetje nors, maar niet zoals al die anderen de perfect opgeruimde persoonlijkheid uithangend. Je kunt er uren over praten maar hij komt niet terug – dus doorspoelen.

Wel heb ik de herhaling van ‘sterren op het doek’ gezien, waar Eus en Aart ons echt lieten zien, wie hij is en hoe Aart Aart is geworden – eerlijk, karaktervol, een heerlijke persoonlijkheid – een mooi integer programma.

En dan dat gezeik over het Britse koningshuis, wat kan een normaal mens daar nou voor interessants aan vinden.
Dus eigenlijk alleen even die schandalige afhandeling gezien van de ‘Villamoord’ in Arnhem. Ook dat draai je niet terug, maar daar kun je nog bij proberen de fouten boven water te halen. De slachtoffers eerherstel te bieden en een fikse schadevergoeding. Helaas ook daar krijg je die ene jongen Dave, die zelfmoord pleegde omdat hij er niet meer tegen kon, niet mee terug. En de schade die de familie is berokkend kun je nooit herstellen. Maar je kunt wel het functioneren van bepaalde politieonderdelen aan de kaak stellen en toekomstige fouten proberen te vermijden.

Ach het andere schokkende wat ik zag, was het ongelooflijk zielige verhaal van die Chinese jongen Chun – die stateloos is geworden en dus niemand meer is. Al met al blijft er steeds minder over van de praatprogramma’s.
Chun heeft de pech dat hij niets hoeft te verwachten van die oude bejaarde dame van de VVD Ankie Broekers Knol of zoiets. Nou, er is een klein kansje, want Chun heeft aangegeven naar China terug te willen – dus staat de deur met deze VVD ster, misschien op een kiertje. Het zou positieve publiciteit op kunnen leveren – altijd welkom, met op termijn de verkiezingen voor de deur.

Ach natuurlijk is er ook nog wel eens wat leuks te zien. Even Toren C gekeken – grof ordinair, maar wel origineel en heel leuk. Er valt echt nog wel wat te lachen.

De TV is zo belangrijk voor ons – toch?

Schrijver: catrinus
14 januari 2020

4.3 met 3 stemmen 118Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Johannes
Datum:
15 januari 2020
Ben met het grootste gedeelte weleens, sommige onderwerpen worden in wel 3 à 4 programma's uit en treuren uitgekauwd door veelal in elke uitzending dezelfde zogenaamde experts (P.R. de V).

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)