Inloggen
voeg je column toe

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 1953):

Traantje

Mark Rutte laat een traantje tijdens de wiedergutmachungs bijeenkomst gisteravond met slachtoffers van de belastingmaffia. Onverwacht vochtverlies van de minister president.
Onbekend is of ook Wopke Hoekstra, minister van financieen zijn dakdoek tevoorschijn moest toveren tijdens de gekmakende verhalen van de uitgeklede prooien van het toeslagenbeleid.

Cynisch zegt u, vind ik ook. Na afloop voelden de mensen zich gehoord en gekoesterd door de warme betrokkenheid van de bewindslieden. Men was verbaasd over de extra tijd die ze uittrokken om bij-en na te praten.
Maar een luisterend oor is geen directe financiele genoegdoening en een toezegging dat alles binnen een jaar gepiept is op zich al schandalig en verbleekt snel als de traantjes eenmaal in dewarmte van het pluche zijn opgedroogd.
Hier hebben we de hoogste gezagsdragers van het land en een paar duizend mensen die op een ongelofelijke manier door de overheid van dat land zijn aangepakt, gecriminaliseerd en uitgeknepen. Willens en wetens opgejaagd, van het normale leven afgesneden, werk, woning en relatie kwijtgeraakt en voor schut gezet. Omdat men in opdracht van hogerhand streepjes op de balk van fraudebestrijding nodig had. Mij maak je niet wijs dat dat niet binnen een week opgelost kan zijn.

Men neme Johan Remkes, de Gesel Gods, die na Duindorp, de boeren en Schiphol zijn handen vrij heeft. Geef hem een paar dagen op zo’n afdeling. Zie hoe de versgedraaide zware in zijn mondhoek bungelt en hoe de deur van de 8e etage van het belastingkantoor openzwaait. Hoor zijn ijzeren stemgeluid staccato door de ruimte schallen:

‘Beste mensen, iedereen veegt NU zijn bureau schoon, alle verloven zijn ingetrokken.
Waar geld is teruggevorderd wordt zonder nader onderzoek gerestitueerd. Iedere benadeelde krijgt om te beginnen deze week 20.000 Euro op de rekening gestort, met een opslag van 10% rente. Daar wordt niet meer op teruggekomen behalve als later blijkt dat de schade groter is geweest. De verantwoordelijken voor deze zwijnenstal melden zich bij mij voor hun ontslagprocedure.
Ik ben bereikbaar in de rookruimte. Goedemorgen.’ ( deur slaat dicht)

Politici en excuses..meestal is het om te huilen.

... Toeslagenaffaire ...

Schrijver: Trawant
21 jan. 2020

4,3 met 3 stemmen 83Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)