Inloggen
voeg je column toe

Columns

Fris

Een frisse neus. Iedereen moet tegenwoordig maar frisse neuzen halen. Rutte raadt het aan, Grapperhaus heeft het er over. Ze snappen dat een mens zo af en toe een frisse neus moet halen.
Maar waar haal je die? We spraken met een van de dappere kleine winkeliers die de ruggengraat van onze middenstand vormen.

Hoe gaat het hier meneer Fop?

‘Het is een gekkenhuis meneer, iedereen wil ineens een frisse neus. Normaal kan ik in de winter de rolluiken wel laten zakken, maar nu staan ze in rijen van drie voor de deur. De een wil een gok, de ander een dopje, de volgende een wipneus en ik moet ze allemaal maar fris zien te houden. Dat is geen wassen neus wil ik maar zeggen. De snotneuzen, de loopneuzen, de wijsneuzen, de lange neus, ik kan ze allemaal wel uit de etalage halen. Kansloos!
Het is kijken en niet kopen, dat rommelt maar in de bakken, sommigen krijgen zelfs hun lid op de neus en dan kan ik na sluitingstijd alle neuzen weer dezelfde kant op leggen.
Het is een enkeling die nog een verstopte neus zoekt, maar die zijn meestal snel gevonden. Ik moet u eerlijk bekennen soms komt het me de neus uit.

Dat klinkt serieus.

Nou ja, alle onderdelen voor het maken van een ommetje gaan in deze tijd wel hard. Hoe maak je een behoorlijk ommetje, dat weet geen mens meer.
Ik heb verschillende bouwpakketten, voor beginners en gevorderden. Dat loopt lekker.

Nog ander assortiment waarvan u zegt...

Nou, de open doekjes die zijn nog gewild, maar er is niemand meer die bakzeil komt halen of bot wil vangen. Ja de fluitjes van 1 cent maar daar krijg ik geen brood mee op de plank.

Nu krijg ik toch de indruk dat u een loopje met me neemt.

Inderdaad meneer Trawant u steekt uw neus in andermans zaken, dus heb ik u bij de neus genomen. Kijk zo..!

Wilt u daar wel van afblijven, niet doen, anderhalve meter, ga weg, hou op!

Die krijgt u niet meer terug!

... De frisse neus is trending.. ...

Schrijver: Trawant
29 mrt. 2020

4,0 met 3 stemmen 84Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)