Inloggen
voeg je column toe

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 1977):

Een goed bericht!

En zo komt er vandaag op social media een prachtig bericht voorbij te weten: de luchtkwaliteit is de laatste dagen met heel veel procenten toegenomen, met andere woorden: de lucht gaat er op vooruit, echt waar. Nou als dat geen goed nieuws is dan weet ik het ook niet meer. Nou was het wel te verwachten, immers ligt het grootste deel van alle rottige uitstoot op zijn gat, rijden de stinkende vrachtwagens niet meer in een vreselijke lange file naar hun afzetpunt, varen er amper schepen hier op de IJssel in elk geval dan.
Staan de meeste vliegtuigen aan de grond, behalve de vracht dan, want warempel ik hoorde er eentje overvliegen vanmorgen, een zware ook nog, maar dat is dus een enkeling. Rijdt de metro hier wel voorbij, maar ja, dat is electrisch dus geen uitstoot en dus ook goed voor de lucht.

De luchtkwaliteit gaat de goede kant op, dat dit een gevolg is van vreselijke gebeurtenissen moge duidelijk zijn, veel leed, veel ellende, veel doden te betreuren en heel veel mensen ernstig ziek, maar de lucht gaat de goede kant op.
Daar, waar men in Brussel al jaar en dag zit te bakkeleien over: hoeveel procenten we zouden moeten halen, is deze vreselijke crisis er eentje die: door de drastische maatregelen in ieder geval zorgt dat de luchtkwalteit er met sprongen op vooruit gaat.

Dat is pure winst, en weet je, volgens mij zijn er hogere machten aan het werk om ons volk, een priem op de neus te zetten. Eerder schreef ik al: Moeder Aarde is boos, maar er speelt natuurlijk veel meer. Alles is een vanzelfsprekendheid geworden, alles wordt klakkeloos aangenomen en pas als men met de neus op de meest nare feiten wordt gedrukt, is het te hopen dat men ook wakker wordt, maar meer nog: wakker blijft!
Want wakker worden is 1 ding, maar wakker blijven na een veldslag als deze, waar we voorlopig nog niet vanaf zijn, dat is hele andere koek.

Zelf hoop ik op snel, maar besef best dat we zeker de hogere machten niet tot spoed mogen manen, immers hebben ze lang genoeg ons, het volk laten doen wat we niet hadden moeten doen!
Ik hoop dan ook dat: nu de luchtkwaliteit verbetert, dit ook het geval is met de vele zieke mensen, tevens hoop ik dat hier lering uit getrokken wordt, want zeker is, dat het doodeng is!

... De luchtkwaliteit verbetert ...

Schrijver: An Terlouw
29 mrt. 2020

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 56Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)