Inloggen
voeg je column toe

Columns

MOE

ik durf het bijna niet uit te spreken en zet het daarom ook maar niet in de titel maar toch is het zo – ik ben, hoe walgelijk het ook klinkt, een beetje Corona moe aan het worden.
Nee, wees gerust, ik heb het niet, tenminste ik denk het nu nog niet, maar toch voel ik nu al een bepaalde vermoeidheid over me heen komen. Als een deken die omhoog wordt getrokken en waaronder je je verstopt om te gaan slapen.

Al die nieuwsrubrieken, en alles gaat uitentreuren over het Corona virus – en natuurlijk is dat volledig terecht.
Even en misschien wel heel lang dit jaar, is dit het belangrijkste item in de wereld.
Steeds weer herhalen en als het kan alvast schuldigen zoeken die iets in de schoenen kan worden geschoven.
Pas twee weken geleden werd er een order bij Philips geplaatst voor beademingsapparatuur. Natuurlijk achteraf bekeken te laat. Maar die constatering verandert niets aan wat er nu gebeurt

Rosanne Herzberger pleitte voor de Chinese aanpak – gelijk ieder brandje proberen te blussen. Nederland koos ervoor om een veenbrand langzaam uit te laten branden.
Persoonlijk zou ik ook voor de Chinese aanpak hebben gekozen, niet dat dat er toe doet. Het gevaar van gecontroleerd laten branden is dat er plotseling een harde wind kan opsteken, die niet voorzien was.
U ziet het zelfs ik heb een mening, net als u waarschijnlijk. Nee, ik word moe van al die herhalingen. Verzamel nou alle nieuws omtrent de Corona en zend dit uit in twee maal een half uur. Bijvoorbeeld om 20.00 uur en om 23.00 uur, Desnoods om 16.00 ‘s middags ook iets.
Het totale onzinnieuws er om heen = sporters die zich niet meer optimaal kunnen voorbereiden op iets wat niet kan doorgaan. Net of dat belangrijk is – het blijft een veredelde hobby. Oké de economische gevolgen zijn rampzalig, helaas het is niet anders. Gelukkig komt er misschien steun van de overheid. Hopelijk komt het ook terecht bij die ploeterende zzp er.

Nee, ik begin het een beetje moe te worden. Al die goedbedoelde zogenaamde informatie.
Rosanne zei het gisteren nog we weten niet eens hoe het virus reageert. Misschien als mazelen of waterpokken als je het hebt gehad krijg je het nooit weer, misschien als gewone griep en komt het zomaar weer.
Net ergens een berichtje gelezen dat er weer meer gevallen met het virus zijn bijgekomen in China. Het begin van een nieuwe explosie?

Ik word er zo moe van, van al die informatie gebaseerd op allerlei onzekerheden.
Ja, dat is het, ik wordt moe van wat wat is, wat is waar. Wordt het onderschat? Wat weet men nu echt en wat niet? Wat heeft prioriteit – de economie of het redden van levens. Trump weet het zeker, de economie, alles moet wijken voor zijn herverkiezing.
Hoe zit dat nu eigenlijk echt hier, wordt alles verteld? Er wordt een lichte druk op ouderen uitgeoefend om zich bij het afscheid neer te leggen. Goed – slecht – onethisch?

Zoveel vragen, zoveel onzekerheden die mij zo moe maken. Ik denk even verschrikt aan al dat overbelaste personeel in de zorg.
O jongens, meiden, heren, dames wat heb ik veel respect voor jullie en als er echt iemand mag zeggen dat hij moe is dan zijn jullie dat. Ik ga me schamen.

Schrijver: catrinus
31 mrt. 2020

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 96Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)