Inloggen
voeg je column toe

Columns

Homeopathie en andere alternatieve 'geneeswijzen'

Een homeopaat in Haren (Groningen) heeft aangeraden één tot vijftien keer je neus in een flesje C30 te steken om al ruikende het Covid-2019-virus te bestrijden.
Er is onrust ontstaan omdat deze klassieke homeopaat als BIG-geregistreerd verpleegkundige werkzaam is in het Ziekenhuis in Drachten.
En in beginsel gaat reguliere zorg niet hand-in-hand met alternatieve zorg.

Misschien is het nu wel de tijd om met allerlei vormen van alternatieve 'geneeswijzen' te stoppen. Zorgverzekeraars zijn in Nederland misschien wel het meest schuldig omdat zij een aantal van deze ‘geneeswijzen’ – die we gerust héél bijzonder mogen noemen – in hun pakketten vergoeden, wat een schijn van geloofwaardigheid geeft aan praktijken, die wetenschappelijk gezien als bedrog kunnen worden betiteld.

We kunnen deze strijd met dit verderfelijke virus niet winnen met handopleggingen, Bach-remedies, reiki-op-afstand, homeopathie, voetreflexzone-therapie, aroma-therapie, iriscopie, gebedsgenezing, Moermantherapie, acupunctuur en overige varianten.
Natuurlijk ontzeg ik mensen niet de mogelijkheid om dit allemaal op eigen kosten te gaan uitproberen, maar laat dit niet door de Zorgverzekeraar vergoeden.

De Zorgverzekeraars zijn bang dat cliënten overlopen naar een andere zorgverzekeraar die alternatieve ‘geneeswijzen’ wel aanbiedt in een extra-pakket. Maar hier ligt een taak van de Overheid (Ministerie van Volksgezondheid) om daar paal en perk aan te stellen.

Het corona-virus bestrijden we door ons massaal aan de voorschriften van het RIVM te houden en door de voortschrijdende inzichten van wetenschappers die wereldwijd druk doende zijn een vaccin te ontwikkelen.

Schrijver: M. Feith
2 Apr. 2020

5.0 met 4 stemmen 95Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)