Inloggen
voeg je column toe

Columns

GEEN APPT, A.U.B.

Een heel gedoe over een app, waarmee je kunt zien waar iemand rondhuppelt die besmet is of is geweest. Het klinkt erg handig – heel handig zelfs.
Maar is het ook zo. Vandaag konden zeven producenten hun app pitchen in 90 seconden, wat ik heb begrepen.
En het publiek en techneuten kunnen en konden zich er nu over buigen.

Vergeet men niet iets of heb ik niet opgelet. Zou kunnen, er is zoveel corona nieuws, te veel om allemaal te volgen en eerlijk toegegeven er treedt bij mij, sluipenderwijs ook een soort van vermoeid in de hersenen.
Het begint ‘s morgens al vroeg op TV. De Telegraaf via WNL, verdorie ook nog eens met extra zendtijd en dat nu al wekenlang.
Bijna de hele VVD fractie is zo’n beetje aan het woord geweest met een mening ergens over kwesties gelieerd aan het corona virus.
Willen die ander omroepen niets van die extra zendtijd, of weten ze het niet te vullen met zoveel onnieuws en open deuren à la de Telegraaf. Ik zal wel iets gemist hebben over die zendtijdverdeling.

Maar vergeten we niet de sociologen en psychologen te raadplegen? Wat zijn de gevolgen van zo’n app? Ik ben bang dat we dan nog verder van huis zijn. Iedereen kijkt dan op z’n app en denkt zie je wel er is hier niemand die het heeft en gaan dus dan gezellig met elkaar staan kletsen.
Er wordt gewoon vergeten dat er wel degelijk mensen zijn die het virus bij zich dragen en er zelf geen last van hebben, maar wel anderen besmetten. Ik ga er van uit dat de app die mensen niet kent. Natuurlijk is het anoniem, maar in een dorp weet men al gauw diegene te lokaliseren die het dus wel heeft of heeft gehad. En hoe zal men daarmee omgaan.
Worden die vriendelijk opgevangen en gaat men boodschappen voor die persoon doen of zegt men: waag het niet in de buurt van mijn huis te komen en hebben we een nieuwe soort van pestlijder, die door de maatschappij wordt gemeden en buitengesloten.

Eerlijk ik weet niet wat ik er van moet denken. Is de overheid echt serieus met het eventueel lanceren van zo’n app? Doet men het opzettelijk of is aan zoiets gewoon niet gedacht – wat me toch sterk lijkt.
Echt iets weer voor de liefhebber om een complottheorie omheen te verzinnen.
Ach ik weet het, ik maak me misschien zorgen over niets. Wees maar gerust die app, komt er gewoon niet, als je een beetje logisch nadenkt.

Schrijver: catrinus
18 apr. 2020

2,5 met 10 stemmen 89Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
20 apr. 2020
Catrinus, geen mens weet weer waar ie aan toe is, niemand heeft enig idee wat het scenario is en men roept alles door elkaar. Het meest logische idee zou zijn dat men drastisch op zoek gaat naar een tegengif, dat er een goede behandeling voor is en volgens mij schiet je met die app het doel voorbij. Zolang iedereen veilig is, ( ook die idioten die met wel 100 man bij het tuincentra stonden) zich houdt aan de opgelegde regels, moet er toch iemand zijn die iets uit vindt wat werkt! Dat doet een app dus niet!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)