Inloggen
voeg je column toe

Columns

Een heel naar scenario

Al weken terug begon ik te schrijven over dit heel nare gebeuren, telkens met een nare smaak in mijn mond, elke keer weer dacht ik: nee joh, je zit ernaast en nog steeds hoop ik stiekem dat dit ook het geval is maar steeds meer berichten wijzen erop dat ik die nare voorgevoelens niet voor niks heb gehad.

Liever had ik dat wel, maar nu al worden die koekjes al helemaal niet gebakken en dus, is het heel erg te weten dat met erg veel geluiden laat horen dat: deze heel miserabele toestand met opzet heeft plaatsgevonden.

Mijn verstand wil daar niet aan, mijn hart zegt iets anders, immers zijn er aanslagen van allerlei pluimage en die zijn dus niet van gisteren of vandaag, nee, deze hele narigheid vindt al jaren plaats.

Ooit in Parijs, in Londen en precies op dat moment waren wij daar, samen met schoonouders, als je midden in zo’n situatie zit is dat meer dan eng, maar toen wij al veilig thuis waren na die twee tripjes, was er een chemische aanval in een metro, een soort gas maakte veel slachtoffers, zoveel staat me nog wel bij.

Tevens de geruchten dat er best andere aanslagen plaats kunnen vinden, die opmerking is niet eens van zolang geleden, maar dan komt dit, als donderslag bij heldere hemel, ja echt een heldere lucht trouwens, geen vliegtuigstreep te zien ook!

En waar we in het begin nog dachten met een simpel griepje te maken te hebben is de realiteit er eentje waar je hartklachten van krijgt, waar bonje om wordt geschopt, waar drastische maatregelen om worden genomen maar, en dat is het belangrijkste: waar zoveel slachtoffers bij vallen, dat het geenszins vreemd is, als ik terugdenk aan dat krankzinnige scenario dat nu al weken door mijn hoofd spookt.

Het zal toch niet zo zijn, dat er een idioot vond dat er zoveel mogelijk mensen van de globe afmoeten? Het zal toch niet zo zijn dat er iemand zo volkomen krankzinnig met mensen om gaan dat ze er bij neervallen?

Zou dit een zelfde weg opgaan als met de vliegtuigramp? Zou....jemig je wilt hier niet bij stilstaan maar dat gebeurt vanzelf, al weken!

Een vrolijk bericht vandaag? Het aantal doden is onder de 100, ja daar moet je om lachen want dat is vrolijk nieuws, maar het ontgaat de brenger van ditzelfde nieuws dat het om honderd doden gaat!
Honderd mensen die een partner, kinderen, familie etc. hebben.

Daar hoef ik dus echt niet om te lachen want nog steeds is honderd teveel!

... Vreemde overdenkingen ...

Schrijver: An Terlouw
20 april 2020

2.5 met 2 stemmen 95



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
20 april 2020
Ton, die schellen waren al los, ik twijfelde al langer maar kan er met mijn hart niet bij dat er zoveel krankzinnigheid die je nu ervaart de realiteit verwordt! Het is luguber en weet je, als men de mensheid een zogenaamd lesje wil leren dan is dit er eentje van formaat. Het is doodeng allemaal.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
20 april 2020
De schellen voor je ogen beginnen los te weken, zie ik.
Dit soort overwegingen zijn voor mij dagelijkse kost.
Je moet er wel mee kunnen omgaan in jezelf, eerst kleine haarscheurtjes in je beeld van de werkelijkheid. Dan de stukjes met elkaar verbinden. Rustig aan.
Goeie column voor andere lotgenoten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)