Inloggen
voeg je column toe

Columns

WAARHEEN OP VAKANTIE

Waar gaan we heen op vakantie als straks de rust en mogelijkheden daartoe zijn teruggekeerd. Dat wordt moeilijk kiezen of niet kiezen. Laten we wel wezen op grond van het door ons land gevoerde internationale beleid zijn we vermoedelijk straks echt niet overal meer van harte welkom.

In Italië en Spanje zien ze ons niet zo graag meer komen en ga je wel dan zul je het weten. Ga er maar vanuit dat je een behoorlijke poot wordt uitgetrokken zodra dat kan. Nederland gunde hun via de EU, al of niet terecht, geen financiële steun. Dus wees gewaarschuwd als u gaat.
Een beetje fatsoenlijke Nederlander gaat natuurlijk ook niet naar Oostenrijk, die hebben daar standaard al een handje van. Terwijl ze wisten dat er bij hen Corona heerste toch de toeristen maar laten komen en na ze geplukt te hebben, ze ziek naar huis laten gaan. Ach bepaalde trekjes zoals, eigen volk eerst, zitten daar goed ingebakken.
Het verre oosten is helemaal bloedlink geworden en het verre westen – Zuid Amerika is niet verstandig en de USA staat gelijk aan zelfmoord.

Dan toch maar weer naar Griekenland. Ook niet echt handig. Ze zijn Dijsselbloem nog niet vergeten en dat we geen kinderen (zonder ouders) uit de vluchtelingen willen opvangen, getuigt van weinig empathie. Dat zullen de Grieken ook niet hebben met ons als vakantiegangers.

Natuurlijk ik snap het standpunt van het kabinet, ook al willen diverse gemeenten ze wel opvangen. De VVD heeft immers z’n kiezers beloofd dat ze geen vluchtelingen meer opnemen. Het CDA is ook tegen. Ze tonen weer eens hun ware opportunistische ‘christelijke’ aard. De ‘echte Christenen’ van CU zijn voor en D’66 kan mooi de partij met het humane gezicht uithangen, want ze weten de opvang gaat, omdat ze in de minderheid zijn, dus niet door. Maar misschien is het ook echt gemeend, vast wel.

Maar goed de polderoplossing is – geld naar Johnny ‘TALPA’ de Mol. Die zal best wel integer zijn. Om daar op het Griekse vasteland opvang te regelen. Goed het zal vast mooie beelden opleveren voor een aangrijpende documentaireserie. Ik weet het wel zeker.
Ach u merkt het, ik zeg het maar zoals Rutte dat ook meermalen doet: Ik ben geen deskundige, dus hou me ten goede. Wat dat dan ook maar mag betekenen.

Weet u, ik geloof niet in complottheorieën, maar het zou kunnen zijn, dat de regering toch bewust ons land zo impopulair maakt in het buitenland.
O ja?
Ja natuurlijk logisch, denk maar na. Straks verkeren we in een diepe economische crises. In het buitenland worden we nog net niet afgeschoten, dus wat gebeurt er?
Juist ja, we vieren onze vakantie binnen onze eigen landsgrenzen. Een soort van ‘intelligente unlocking’.

We gaan ons geld hier in eigen land uitgeven en binnen de kortste keren kruipen we omhoog uit het diepe dal van de crisis. Misschien is dit nog wel het meest intelligente van alle niet zo slimme ‘intelligente’ maatregelen van de afgelopen tijd.

Schrijver: catrinus
25 april 2020

4.0 met 1 stemmen 94Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)