Inloggen
voeg je column toe

Columns

Mondo

Eens even niks te Corona-en. Weleens naar Mondo gekeken? Cultureel programma van de VPRO op de zaterdagavond. Met veel heisa aangekondigd als alternatief voor Vrije Geluiden, die prachtige 4 sterren muziektraktatie op de zondagochtend, gevolgd door ‘Boeken’ het uitgebreide kijkje in de keuken van de schrijver en zijn/haar werk.
Weggejorist door een ijverige netmanager die het tijd vond voor iets anders.

Ondanks bakken vol wanhopige protesten, van betrokken schrijvers, muzikanten en kijkers.
Maar nee hoor, met de verrassende Nadia Moussaid als presentator, die het immers ook zo fantastisch had gedaan als vervanger voor de zwangere Jinek, zou het best in orde komen. Een spraakmakende mix van kunst en cultuur voor alle lagen. Resultaat?
Een handjevol die hards kijkt, ongeveer zoveel als naar een herhaling van ‘Kerkepad’ op de maandagmiddag. Ik zag o.a. een uitgebreid gesprek met twee kunstenaars die paardebloemzaadjes verzamelen, (je weet wel van die verlichte helicoptertjes), om ze stuk voor stuk op ledlampjes te plakken en daar een ( ongetwijfeld zwaar gesubsidieerd) object..’Nee sukkel installatie!’, van te maken. Ja, ja dat was een tijdrovend klusje maar bedoeld als allegorie voor het conflict tussen technologie en natuur.. Snappie?

Zo eeuwig zonde hoe met één arrogante pennenstreek een monument de nek wordt omgedraaid.
Van Han Reiziger, Via Wim Brands naar de immer opgewekte Giovanca, die op zondagochtend duidelijk veel meer op haar plaats was dan nu bij Op1.
Mijn zondagochtend totaal naar de gallemiezen. Via muziek en boeken kachelde ik ongemerkt naar Buitenhof en zo studio Sport in, vooral als het regende.
Met dank aan de immer verbijsterende VPRO.

Schrijver: Trawant
4 mei 2020


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.5 met 2 stemmen 247Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)