Inloggen
voeg je column toe

Columns

Immuun voor coronanieuws, maar niet voor...

Er waaien wel eens wat kranten naar mij toe, maar alles wat met corona te maken heeft sla ik al geruime tijd steevast over, totaal zat van al dat oeverloze geneuzel en walgelijk statistische geëmmer. Voer van en voor controlefreaks. En unfair jegens al die ploeterende doktoren en verpleegsters. De media varen er wel bij, zou ik zo denken. Het is net als met die eindeloze beelden van hongerige Afrikaantjes op de televisie, na de zoveelste keer raakt het je niet meer en weet je het nou wel.

De reclamefilmpjes zijn van hetzelfde laken een pak. Die zijn in vele gevallen steeds korter geworden, want korte flitsreclame hecht zich blijkbaar nog sneller vast in ons geheugen. Dat zullen die geestverpestende reclamekereltjes allemaal wel uitgedokterd hebben. Hebben laten uitdokteren natuurlijk, want hun psychologische kennis reikt niet verder dan zo vlug en veel mogelijk andere mensen beïnvloeden, indoctrineren en misleiden. Legaal crimineel misleiden.

Dus buig ik me over wat anders, o God ja, het liefste wat anders! Zoals de column van Tommy Wieringa (NRC, 2-3 mei j.l.), getiteld 'YallahHollandaya', Turks voor 'Ga naar Nederland'. Tommy haalde de Turkse opperimam Ali Erbas aan, die aan het begin van de ramadan, die zogenaamde vastenmaand, homoseksualiteit tot het 'vervloekte kwaad' bestempelde. Erbas vertegenwoordigt zo'n 150 moskeeën in het stuk aarde, dat wij Nederland noemen. De in Nederland woonachtige Ömer Altay beweerde, dat het taboe op sodomie in alle wereldgodsdiensten voorkomt. Dat mag voor hem dan een geldige reden zijn om medemensen te haten en met de dood te bedreigen, voor mij betekent het eens en te meer dat alle wereldgodsdiensten volkomen krankzinnig en liefdeloos zijn. De dictator Erdogan, die graag gebelgd doet, was het als orthodoxe islamiet natuurlijk volstrekt eens met het hogepriestertje Ali Baba en de miljoenen rovers. Na Ali's doempreek werden de Turkse homoseksuelen met de dood bedreigd. Ali is niet alleen een vuile ophitser, maar ook een laffe schlemiel.

Voorts noemde Tommy een artikel in HP/De Tijd, waarin veel homofobe, ultra-nationalistische uitspraken van de jeugdige Baudet-aanhang staan. Via JFVD-appgroepen deelden zij antisemitische, racistische en nationaal-socialistische denkbeelden met elkaar. Ik citeer: 'Het Horst Wessellied klonk weer eens, blank superioriteitsdenken en geweld jegens immigranten werden verheerlijkt. Baudet zelf zwijgt in alle toonaarden en doet aan doorzichtige wegtoverij. Tommy haalde een tweet van de roofvogel Baudet aan, waarin hij de Joods-Amerikaanse journalist Anne Applebaum een 'ultraglobalist' noemde. Let op, want dat staat synoniem voor de 'wandelende Jood', die volgens Adolf Hitler 'overal en nergens thuis is'.

Ook Trump heeft een hekel aan globalisten, zeg maar kosmopolieten. De neo-nazi's herken je aan hun botte uitlatingen, hun slechte vermommingen en leugenachtige misleidingen. Die Baudet weet niet half wat soort griezelige beerput hij opent met zijn keurig verpakte immigranten- en Jodenhaat. In de lagere regionen van het FVD zal men ook de homoseksuelen haten, vermoed ik. Specifiek en gedifferentieerd denken is er bij hun niet bij. En dan denk ik niet alleen aan een groot deel van het voetbalpubliek, want ze dragen soms ook strakke maatpakken met saaie, onopvallende stropdassen. Voor het coronanieuws ben ik inmiddels immuun geraakt, maar voor het schokkende nieuws over opnieuw oprukkende Hitler-klonen blijf ik altijd alert en getroffen.

Dat stupide, iq-loze, godsdienstwaanzinnige, asociale, krampachtige en barbaars afreagerende SS-naäpersvolk van verderfelijke, Hitleriaanse wereldgodsdiensten zijn dwaze meelopers van dode godsdiensten, zelfs van in de kern en het begin waardeloze godsdiensten. Ze dienen er geen enkele God mee, alleen maar zichzelf en hun duistere motieven en aandriften, die uit een primitief reptielengedeelte van hun bijna uitgedoofde denkvermogens komen. Alles wat anders is dan zijzelf, wantrouwen ze tot op het bot. Best militairistisch. In zekere zin zelfs gemakzuchtige braveriken. Braaf in de zin van aangepast en in deze context levensgevaarlijk voor hen, die zij botweg haten. Zij bestaan om te haten. Door te haten kunnen zij bestaan. Zij zijn haatverslaafden, die er alles aan zullen doen om hun zondebokken te pijnigen en te vernietigen. Zij weten niet wat empathie is. Zij willen zich niet in het gevoelsleven van een homoseksueel verdiepen, want dan moeten zij zichzelf ook in hun eigen, diepverdrongen emoties en trauma's verdiepen. Zij willen liever heersen, dan nederig en deemoedig zijn.

Psychologisch gezien hebben zij totaal geen recht op een leidende functie, daar zij nooit voor de innerlijke weg tot menselijke wijsheid hebben gekozen. Heer Baudet ook niet, want die heeft zichzelf alleen maar met de overdenkingen van wijsgeren en foute filosofen volgestouwd. Er was simpelweg geen ruimte meer voor zijn ware zelf, zijn ware aard. Of hij is werkelijk zo intens verpest, dat zijn karakter niet meer kan transformeren. Op dat gevaarlijke punt zitten zijn meeste aanhangers ook. Dat ik-loze opgaan in een gruwelijke massahysterie. Dat individu-fnuikende samensmelten met een idiote leer, die slechts onheil en verdeeldheid zaait en brengt. Die slechts mateloze destructie nastreeft en ten koste van kwetsbare anderen aan het politieke roer wil staan.

Rechts-extremisme is geen natuurlijk, onnadenkend, willoos virus, maar een bewust door mensen verspreide onheilsboodschap en actieve verschrikking met dodelijke gevolgen. Met name geestelijk dodelijke gevolgen. Zielsdodelijke gevolgen. Bittere, onzinnige gevolgen, die zich tegen het leven keren en tegen de Levengever. Want iedereen, die een ander mens uitsluit, pijnigt of vermoordt, sluit God uit, pijnigt God en vermoordt God.

Schrijver: Joanan Rutgers
12 mei 2020

4.3 met 3 stemmen 58Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)