Inloggen
voeg je column toe

Columns

De niet gordel dragen- bekeuring

Hoe krijg je weer een bodempje in de schatkist, nou daar weet de sterke arm wel raad mee, want: ze moest naar het ziekenhuis, rijden met zijn tweetjes en dan zegt hij: stop hier maar, voor een rood licht overigens ook nog maar dit terzijde, zegt: weet je, stap hier uit en rijd een paar rondjes of zoek een plekje, dan ga ik vast naar binnen, ben zo klaar!

Dat laatste klopt aardig tegenwoordig want je bent sneller aan de beurt tegenwoordig omdat alle instanties redelijk op tijd werken, dus dat was een eitje in dit geval.
Beiden doen de gordel af, zodat er van plek gewisseld kan worden, maar juist als het bestuurdersportier open gaat, staat daar een motoragent die zegt: dat wordt een bekeuring beste!

Wat krijgen we nou? Ik moet er hier uit en de ander rijdt verder hoor. Tja dat kunt u makkelijk zeggen maar u heeft de gordel niet om! Nee nogal wakker, wordt lastig uitstappen natuurlijk want ik moet daar zijn, wijzend naar het ziekenhuis.

De man twijfelt en gaat te rade bij de collega die naast de auto is blijven staan.
Het licht springt op groen, auto’s rijden door, maar zij natuurlijk niet, evenals de agenten, dan zegt de ene tegen de andere: tja, het is jouw beslissing?

Afschuifsysteem ook nog dus. Degene die naar het ziekenhuis moet zegt: joh schrijf uit die prent, als je daar gelukkig van wordt want ik moet nu weg, de achtergebleven persoon krijgt het niet zo felbegeerde papiertje en ieder vervolgde zijn weg.
€150 inclusief administratiekosten, kassa!

Als ik het verhaal hoor zeg ik: dit had ik nooit geaccepteerd en zou het voor laten komen want dit slaat helemaal nergens op.
Ik weet best dat de schatkist leeg raakt, daar is ook nog niet iedereen het over eens, want dat er gesjoemeld wordt met het geld wat de kleine en iets grotere ondernemer ontvangt omdat er geen inkomsten zijn, daar gebeuren inmiddels hele andere dingen mee, maar dat is een ander verhaal, dat die lege kist, voor ie op markplaats te koop staat, gevuld moet worden snap ik, maar toch niet op deze manier? Dit slaat helemaal nergens op.

Opkijkend zien we diverse mensen op de fiets, met een mobiel deel nemen aan het verkeer, een twintigtal mensen ook nog! Zeg meneer de agent, als je nou eens naar het kruispunt gaat en daar je bonnenboekje vult, dan ben je verzekerd van een leuke gevulde bodem van de kist?

... Absurd gewoon ...

Schrijver: An Terlouw, 15 jun. 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 42Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)