Inloggen
voeg je column toe

Columns

Selfies van Nederland

De boomers die op vaderdag in plaats van in familiekring hun stropdas uit te pakken, in gevecht gingen met de Haagsche ME. Opkomen, terugtrekken, beetje dreigen en maaien met je armen zoals ik als 9-jarige voor de spiegel na mijn eerste knokfilm. ‘Hier pak aan!’
Dat krijg je ervan als er op de tribune niet meer ontlast mag worden.
Waar is papa, mam?
Papa is matten met de ME
Maar er is toch nog geen voetballen
Papa doet het nu voor de vrijheid.

De groepshug op het Malieveld. Alle sektarische tendensen krijgen in deze crisis weer vrij spel.
Het was zwaan-kleef-aan in een poging het besmettingsrecord, dat tot dusver in bezit was van Café het ‘Slokske’ in Oeteldonk, scherper te stellen.
Wat die vleesjongens in Duitsland kunnen, dat doen wij beter..

Johan Derksen,verdwaald in de nieuwe tijd, die door Genee en Gijp in Grolloo tot bedaren gebracht moest worden. Helemaal naar Drenthe gereden, om de schnabbel te redden, maar de snor geeft geen krimp. Een grap, hoe misplaatst ook moet kunnen, zonder Arie Boomsma en alle verzamelde deugBN’ers en Qatar internationals over je heen te krijgen. Anders kunnen we de podia met al die duizenden cabaretiers die ons land rijk is wel definitief gesloten houden.
Alsof Joseph Goebbels was opgestaan. Maar het land is overspannen. Welk normaal mens buiten Thierry is voor racisme en uitsluiting.

Mijn eigen gezicht in het spiegeltje toen er een politieauto achter me reed en ik even dacht:
‘Had ik die pet nou wel op moeten zetten, petjes zijn verdacht. Maar om hem nu van mijn hoofd te trekken is helemaal verdacht, dan denken ze meteen dat daar wat achter zit.’
Niet dat ik nu snap hoe het is om er als anders gekleurde telkens uitgepikt te worden..maar toch..het gaf een solidair gevoel, alsof je zelf ook een beetje zwart was.

De eerste afgrijselijke haattweets die over Sigrid Kaag werden uitgestort. De seksistische strontkar kan weer geleegd heren. Nu Mona Keijzer nog. Ik hoop eindelijk op een premier die haar talen nog beter spreekt dan Frans Timmermans. Want zijn Swahili schijnt hopeloos te zijn.

Maar de eer van het ergste beeld gaat naar Hugo de Jonge, onze van ambitie stuiterende minister van Volksgezondheid en kandidaat voor het hoogste ambt in het CDA. Mensen wat wil hij graag en wat baalde hij de afgelopen maanden dat hij telkens achter Rutte om naar zijn katheder moest sluipen om daar te wachten tot Mark eindelijk was uitgesproken. Hij had nog even gedacht aan Brutus en het mes in de rug van Caesar. Maar ja, het land kijkt mee.

Hugo de Jonge en dat is echt onvergeeflijk, draagt een broekriem in hetzelfde motief als zijn delftsblauwe schoenen.

Die arme Thijs, die dacht dat alle andere mensen psychopaten waren.
Misschien heeft hij wel gelijk.

Schrijver: Trawant
23 jun. 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,0 met 2 stemmen 64Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)