Inloggen
voeg je column toe

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 2043):

DON QUICHOTTE

De strijd om het leiderschap in het CDA breekt los. Helaas mag ik niet kiezen en het is niet de partij waar ik iets voor voel: altijd maar in het midden hangen, om zo onmisbaar te worden in welk kabinet dan ook maar. Geen echte keuzes durven maken, behalve de keuze voor lekkere baantjes via een ministerschap of zo.

Maar had ik mogen kiezen, dan zou mijn voorkeur uitgaan – nee niet naar die charmante en vermoedelijk bekwame Mona Keizer. Ze zou een mooie vrouwelijke minister president kunnen zijn – helaas iets te rechts.
Niet die enigszins iets te vlotte Hugo de Jonge met de foute schoentjes, die mij niet kunnen imponeren.
Een soort CDA Rutte uithangend, wat hij misschien ook wel is.

Nee, dan zou Pieter Omtzigt mijn man zijn. Een vrijdenker, een man met idealen die zich tegen de spoken van de overheid en die van zijn eigen partij verzet. Die nog iets durft te zeggen wat niet voorgeschreven wordt.
Een man die misschien wel onmogelijke idealen najaagt, maar wel een man met lef, die zijn hart volgt en het soms nog durft op te nemen voor de individuele mens.

Pieter succes man. Je zult de apparatsjiks in jouw partij niet mee hebben, maar zeker het volk.

Schrijver: catrinus
6 jul. 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,0 met 1 stemmen 65Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:catrinus
Datum: 7 jul. 2020
Bericht:Inderdaad het lijkt er wel op, maar wie had gedacht dat Wopke zich zou terug trekken? En wie weet dat de vele CDA landbouwers zich meer herkennen in Pieter.
Ik acht hem ergens nog niet eens kansloos. Misschien heeft men het wel eens gehad met een te bemoeizuchtige en manipulerende/sjoemelende overheid

Naam:Joanan Rutgers
Datum: 7 jul. 2020
Bericht:Het stond allang vast dat Hugo de Jonge zal winnen. Die verkiezing is potsierlijke extra aandachttrekkerij ter meerdere glorie van het gluiperige CDA!


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)