Inloggen
voeg je column toe

tabblad: columns

< vorige | alles | volgende >

column (nr. 2061):

GEIL OP AANDACHT

Wat kan dat nou wezen. Nou ik zal proberen uit te leggen hoe ver dat kan gaan. Zelf lees ik geen kranten – zo af en toe iets digitaal als het vrij toegankelijk is. Want laten we eerlijk wezen wat is nu nog echt betrouwbaar en het meeste is vaak al achterhaald als het verschijnt.
Ook al verzamelt de journalist het nieuws op een eerlijke en betrouwbare manier, het blijft oppassen.

Om toch nog lezers te trekken huurt men columnisten in, die scherpe stukjes schrijven. U kent ze wel zo’n cabaretier op z’n retour en nog enkele van die schreeuwlelijkerds die daar een vrijbrief voor krijgen.
Het zijn van die types die langzamerhand het nieuws vertwitteren. Ze lokken bewust discussie uit, door te provoceren en te kwetsen. Om lezers terug te winnen.
Prima, alles mag gezegd en geschreven worden. Maar je hebt toch ook nog zoiets als fatsoen.

Eentje, ene Marianne Zwagerman ging te ver, veel te ver. Ze schreef ongeveer dat ze er moeite mee had dat de jeugd (waar ze zichzelf ook nog toe rekent?) zoveel moest laten om het ‘dor hout’ te behouden. Met andere woorden een oproep tot lekker egoïstisch gedrag. Had ze niet hoeven doen, want de huidige jeugd (inderdaad niet allemaal en ook ouderen) doen dit al langere tijd.
Als ik de beelden op het journaal zie – zorgwekkend, de beelden van het strand. De kilometers lange rij wachtend voor de veerboot naar een van de Waddeneilanden. Ik vraag me dan echt af, hebben die mensen die daar staan een geestelijke afwijking of zo. Als je achterin die rij staat, ben je toch niet goed snik om een paar uur in rij te staan in die hitte, om naar een overvol eiland te gaan? Dan ga je toch lekker thuis zitten in de tuin of naar een naburig park. Wie weet iets minder druk iets meer privacy.
Maar goed even gegoogeld wie die Marianne ook al weer was en ja hoor, ik had dat wezen wel eens op tv gezien – toen ook al dwarse meningen aanhangend.
Een echte Telegraaf coryfee. Mede oprichtster van Powned, Geen Stijl en WNL.

Ach, een beetje gelijk heeft ze wel, als er een gebrek aan IC-plekken is, en er een keuze moet worden gemaakt tussen iemand van 89 en eentje die nog midden in het leven staat, dan begrijp ik soms een keuze voor de jongere.

Vandaag las ik via internet enkele reacties van mensen die volgens Marianne tot ‘dor hout’ zijn bestempeld – schokkend. De oprichtster van #dor hout vertelde als chronisch longpatiënt van 38 jaar met een jong kind zoiets als: wie legt mijn kind straks eventueel uit, dat ik aan corona ben overleden door nalatig gedrag van ‘jongeren’.
Trouwens zelf heb ik net mijn derde ICD geïmplanteerd gekregen en voel me nog steeds van nut, misschien nog meer dan die Marianne met haar walgelijke mentaliteit en besef dus dat ik volgens Marianne ook ‘dor hout’ ben.
Misschien een idee als een ‘jongere’ het heeft en naar de IC moet, eerst even vragen waar hij het heeft opgelopen.
Zelf opgezocht op illegaal hijgerig feestje? – helaas dan geen hulp, dan helpen liever een ‘dor houtje’.

En die Marianne, ach laat ik me niet tot twittertaal verleiden, maar laat ik maar zeggen dat ze geil is op media-aandacht. Hopelijk komt ze snel aan de beurt.

Schrijver: catrinus
10 aug. 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4,0 met 2 stemmen 88Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)