Inloggen
voeg je column toe

Columns

Hugo

Zelden iemand gezien die zijn tanden wel in dat Kamerbankje had willen zetten. Hugo de Jonge, blitzboy van het CDA, ging door het stof. Alweer? ALWEER JA!

Beloven dat de GGD zijn zaakjes fluitend afkan en zelfs zo nodig op kan schalen en dan de volgende dag moeten bevestigen dat de twee grootste steden van ons land het Bron en Contact Onderzoek uit armoe moeten staken. Lul je daar maar eens uit. En eerder kwam de veelgeroemde App al uit de mouw, die na een sensationele aankondiging binnen een week operationeel zou zijn. Twee maanden later verkeert dat reddende digitale kunststukje nog steeds in de testfase, ergens in een gehucht, diep in de provincie.

En dat met veel tamtam aangekondigde Corona Dashboard? Ooit gezien?

We gaan aan zijn surplus aan testosteron nog eens ten onder.

Nu dan de keutel van die verplichte quarantaine, die hij onder druk van de Kamer in moest trekken. Even verscheen er een strijdvaardige twinkeling in zijn ogen. Een ogenblik speelde een keiharde weigering door zijn gedachten, maar dat was dan enkele reis burgemeesterschap Oude Pekela geworden.

Daar zat hij zich te verbijten, was hij nou maar niet in een aanzwellende crisis naar Frankrijk afgereisd. “Vakantie NU,” had zijn vrouw gesist en hem een lege koffer naar het hoofd gesmeten. De boel de boel gelaten en nu moest hij heel zijn hoekige lichaamstaal en die ijzeren dictie inzetten om nog iets van dat ‘macher’ imago te redden. Onderwijl hulpeloze blikken naar Mark werpend, die buiten een bemoedigende glimlach een klein grapje en wat gemeenplaatsen niets voor hem wilde betekenen. Maar hem wel steeds aanduidt als: ‘Hugo de Jonge de minister van Volksgezondheid’, en dat belooft ook niet veel goeds. Als Rutte je gaat bevestigen en prijzen moet je oppassen. Er zijn er voor minder doorgetrokken. Zo gaat dat in de politiek.

Gek zou ik worden van Hugo de Jonge als collega. Een natte wind die voortdurend om je heen raast, al die loze dadendrang in dat eeuwige betonnen blauwe pak gegoten. Wilskrachtig kondigde hij aan dat hij die verplichte quarantaine de komende weken nog eens uitgebreid gaat bestuderen.

Ja hoor, boeien!

Schrijver: trawant
14 augustus 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.7 met 3 stemmen 181Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
14 augustus 2020
Fijne column. De zin 'enkele reis burgemeesterschap Oude Pekela', vind ik geestig en treffend. Voor mij zeer verbazingwekkend, dat de politiek 'hun vakanties moeten onderbreken' voor een debat over Corona. In crisistijd op vakantie gaan, blijf ik in dit kader tamelijk bizar vinden. Hoewel ik iedereen zijn of haar ontspanning gun. Je zou zeggen: kan in een crisistijd het begrip vakantie door leidend Nederland niet beetje anders worden ingevuld?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)