Inloggen
voeg je column toe

Columns

R.I.P.

Het kan u niet ontgaan zijn maar de voetballer Maradona is overleden. Sneu voor de Argentijnen en de Napolitanen die hem tot God hebben gebombardeerd.
Ach, echt een verrassing was het natuurlijk niet, Diego was aan het balanceren op het levenskoord en was dat misschien al lang moe.
Eerlijkheidshalve doet het mijn veel minder dan de dood van Johan Cruijff, een voetballer – ik mijn ogen de beste – die ook als mens staande bleef.
Misschien was Maradona ook wel een goed mens, maar menigeen zal denken – ja, maar hij heeft eigenlijk ook een beetje zelfmoord gepleegd door z’n levensstijl tijdens en na het voetbal, net zoals een George Best.

Mijn mening doet er niet toe, maar toch geef ik die. Maradona die door z’n omgeving tot God werd benoemd, kon nooit meer gewoon mens zijn.
Een Amsterdammer als Cruijff werd, voor zo ver mogelijk, wel met beide beentjes op de grond gehouden.
Zij, die Maradona tot God verklaarden, hebben hem zoals helaas in sommige gevallen gaat, zelf gekruisigd en Hij zal voor hen altijd een God en mythe blijven.

En dan nu een eigenlijk ongepaste overgang naar een andere echte zelfmoord, die van de partij Forum voor Democratie.
Triest? Nou wat mij betreft niet, had iets eerder gemogen.
Thierry Baudet is opgestapt of toch ook weer niet. De man deed me aan een jeugdserie van vroeger denken. ’Thierry la Fronde (de Slingeraar)’, een soort Franse Robin Hood, ouderen zullen vast zeggen, verdorie ja, uit de zestiger jaren. Ik was toen nog heel klein, kunt u nagaan hoeveel indruk Baudet op mij heeft gemaakt dat ik zo diep wegzink in het verleden.
Baudet is bepaald geen slingeraar of toch wel. Hij slingert niet met een katapult, maar met zichzelf. Misschien had hij zichzelf als een soort God ingeschat van z’n partij en gehoopt dat de mensen hem zouden smeken hun niet in de steek te laten.
Thierry is geschrokken van het feit dat de hele ‘partijtop (kliek)’ hem liever ziet vertrekken. Ach, maar dat heeft Thierry toch niet verdiend, vindt hij blijkbaar zelf en dus slingert hij zich weer het podium op.
Hopelijk is hij te laat en blijkt het de zelfmoord van z’n partij te zijn.

Hij zal nog dagen voor het voetlicht treden, maar zichzelf steeds ongeloofwaardiger maken. Vanmorgen nog aan de hand van de Telegraaf (WNL).
R.I.P. forum voor democratie.

Nee, wat dat betreft verdient Maradona heel wat meer respect voor z’n voetbalkunsten, die groots waren.
Zijn afscheid zal vooral in Argentinië misschien zelfs dat van Eva Perón benaderen.

Thierry rest slechts een trieste afgang...

Schrijver: catrinus
26 november 2020


Geplaatst in de categorie: afscheid

3.5 met 2 stemmen 124Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)