Inloggen
voeg je column toe

Columns

1 dec. mondkapjesplicht

Zo gaat vandaag de plicht in, die ons in dit geval al heel normaal is verworden, namelijk de mondkapjesplicht! Heel normaal en het had al veel eerder een verplichting moeten zijn omdat het tegendeel niet bewezen is en veiligheid ten alle tijde voorop behoort te staan, zeker als het om gezondheid gaat.

Meneer T gaat, omdat ik last van m’n rug heb, even alleen naar Appie, voor wat kleine boodschappen en omdat hij geen kapje dragen kan, vanwege gezondheidsproblemen, maar wel een scherm op kan, maar tevens een bewijs van de huisarts dat hij dus echt geen kapje op hoeft, zet ie dat ding op!

Heel goed! Aangekomen bij de winkel wordt hij staande gehouden door een dame die zegt: nee meneer een mondkapje, dat is verplicht! Hij hoeft alleen maar te zeggen dat dit dus vanwege gezondheidsproblemen niet kan, de dame zegt: oh dat is prima, rijdt U maar door en hij tuft in zijn scootmobiel de winkel in.

Doet de boodschappen en is in tijd van niks weer terug, maar zegt als hij binnenkomt, ik begrijp het niet, rijdend over het winkelcentrum lopen er talloze mensen zonder mondkapje? Dat is nou net iets waar ik met mijn kapje niet bij kan! Een landelijke plicht en toch neem je niet de moeite om het ding op te zetten? Los van het feit dat je er geen voorstander van bent, kun je mijns inziens best de moeite nemen, de regels gewoon op te volgen, daar is niks mis mee!

Tegenstanders begrijp ik evenmin, het is zinloos om te provoceren ertegen te zijn, je kunt op zijn minst rekening houden met een ander! Vergelijken met een griep, dat is deze vijand niet want met een griep kom je echt niet op de IC terecht! Wat zou ik graag op het winkelcentrum gaan zitten met een bonnenboekje, vul de schatkist maar immers is er genoeg geld nodig om de dichte horeca zaken overeind te houden?

De mens en de grillen, kom op nou en doe als iedereen, zet een mondkapje op, daar waar gevraagd wordt, het is geen moeite en je houdt je aan de regels!

... Vanaf 1 dec.verplicht een kapje op ...

Schrijver: An Terlouw
1 dec. 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,0 met 3 stemmen 101Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)