Inloggen
voeg je column toe

Columns

Neanderthalers Leven Nog

Neanderthalers leven nog volop. O ja? Ja, zoals u waarschijnlijk ondertussen wel zult hebben meegekregen bestaat ons DNA voor een heel klein deel uit dat van de roemruchte Neanderthaler.
Hoop dat u hierdoor niet geschokt bent.
Het onverwachte voor vele Europese en Aziatische bezitters is, dat wij er veel meer van bezitten dan de Afrikaanse medemens. Ondanks dat toch sommige westerse bezitters ervan het tegendeel vermoeden.
Dat primitieve uitte zich in o.a. hoe sommigen van ons zich vermaken met dingen als katknuppelen, paling– en / of ganstrekken, hanen– of hondengevechten.
Gelukkig is het meeste al lang verboden. Maar enkele van die kwelspelen worden nog illegaal en legaal beoefend.
Hondengevechten, stierenvechten en de plezierjacht(o.a. erg geliefd bij de blauwbloedigen) bijvoorbeeld. En in de paardensport is er ook genoeg wat nog amper sport kan worden genoemd en tot het kwelspel behoort.

Maar goed, het lijkt toch de goede kant uit te gaan met ons, we worden steeds minder primitief lijkt het.
Helaas aan het eind van het jaar bloeit het weer op.
Mensen die blijkbaar met dat DNA iets zijn overbedeeld menen, zo tegen het eind van het jaar te moeten spelen met knalvuurwerk.

Dit jaar gelukkig verboden – een zegen voor menige hond, vogeltje of ree in de vrije natuur. Ach, bijna ieder dier heeft het er te kwaad mee. Maar voor de Neanderthaler ín die mens is er een oplossing bedacht voor het verbod: het carbidschieten.
De ene knal na de andere: boem, boem, boem, nog eens boem. Simpeler en hersenlozer kan het toch niet?
Je ziet bij hun het minieme stukje Neanderthaler met elke knal en de nodige drank groeien. Nee, dat stukje raken we voorlopig nog niet kwijt.
Maar ja, wat doe je eraan...

Schrijver: catrinus
10 december 2020


Geplaatst in de categorie: overig

4.0 met 1 stemmen 673Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
11 december 2020
Ha die beter wetende Bet Weter. Je hebt gelijk, als er nog complete Neanderthalers waren, zou ik dat inderdaad moeten doen. Ik doel natuurlijk meer op het primitieve gedrag wat ik veronderstel bij de Neanderthalers. Neem het niet te serieus, maar dat doe je vast niet. Trouwens van de fruitvlieg, was me bekend; en het verklaart misschien de behoefte van de mens om onze aarde niet al te lang meer onder onze voeten te willen voelen - sorry fruitvliegen, maar Bet heeft me op die gedachte gebracht.
Naam:
Bet Weter
Datum:
11 december 2020
Als Neanderthaler zou ik me nogal gekwetst voelen door jouw betoog Catrinus. Ik zou de racisme kaart kunnen trekken maar laat dat maar achterwege omdat waarschijnlijk onkunde en geen boze opzet aan de basis van je beweringen ligt. Weet je trouwens dat de fruitvlieg zestig procent van zijn genen deelt met die van de mens. Je zou er bijna van gaan vliegen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)