Inloggen
voeg je column toe

Columns

Vertrouwen Daalt

Het vertrouwen in onze koning daalt. Dit is gebleken uit een van de meest onzinnige enquêtes van Ipsos. Waaruit bestaat vertrouwen in de koning? Hoe kun je vertrouwen uitspreken over iets wat niet tastbaar is, wat zoiets vaags behelst? Heeft u vertrouwen in het weer voor volgend jaar? Hoe bedoelt u vertrouwen hebben in het weer?
Vertrouwen in de koning. Wat wordt daarmee bedoeld?

Zijn symbolisch al of niet goed ‘functioneren’? Welk functioneren? Of wordt er bedoeld hoe goed zij ons belastinggeld besteden en er mooi weer van spelen?

Natuurlijk wil ik hiermee de royalisten onder ons niet voor het hoofd stoten. Het zij gezegd: de aan hun toegeschoven pretfuncties, en soms best enkele andere echt zinvolle bezigheden, vervullen ze misschien wel naar behoren.
Het zal veel lobbywerk en geld hebben gekost en misschien betalen sommige instanties er zelfs flink voor, want het staat natuurlijk wel leuk een koning of koningin in je organisatie te hebben. Een toefje nepslagroom op je gezamenlijk op te peuzelen taart.

Persoonlijk heb ik niks op hen als persoon tegen. Wees eerlijk: het is een leuk stel dat met een half been tussen het volk staat en met het resterende anderhalf nog steeds in een fictief sprookje rond hinkelt. Een eenzame bubbel.
Nee, geen medelijden nu, ze worden heel dik betaald door ons. Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken zoals dat we dat wel moeten doen over onze zorgmedewerkers.

Toch blij dat we niet zo eentje hebben die middeleeuwse macht heeft, zoals die mallerd in Thailand. Nee, ik vind het gewoon een heel gekke opmerking – vertrouwen hebben in onze koning. Vertrouwen in het kabinet, dat begrijp ik. Maar heeft u vertrouwen in de Kerstman of Sinterklaas of in de Noord- of Zuidpool? Wat bedoelt u? Juist dat bedoel ik – zo onzinnig dus.

Laat die mensen met rust of schaf die dure poppenkast af.

Schrijver: catrinus
30 december 2020


Geplaatst in de categorie: koningshuis

4.3 met 3 stemmen 238Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)