Inloggen
voeg je column toe

Columns

Wie zou het beter doen?

Wederom hele dagen debatten die er niet om liegen, moties van wantrouwen richting Hugo, die van zich afbijt en zegt: ik treed niet af en gelijk heeft ie, want hoe lollig Geert ook is, tot vorig jaar had niemand ooit iets gehoord over Corona, niemand had verwacht dat we in een poel van ellende zouden komen en nog minder mensen dachten toen aan een pandemie, toch? Dat die er ooit geweest zijn was een zogenaamde : ver van je bed show, want: het was best wel voorgekomen, de pest bijvoorbeeld? Maar iedereen die dat heeft meegemaakt is er niet meer. Een draaiboek omtrent een pandemie is er niet, dat die er nu wel zal komen is wel duidelijk maar zeg nou zelf: wat moet je doen als het land- als de wereld verwikkeld is in een pandemie?

Het is puzzelen, debatteren, regeren, onderzoeken en praten, oeverloos praten en discussiëren, niemand weet ( wist) wat te doen, niemand heeft enig idee waar goed aan te doen, immers: in het begin werden mondkapjes aanbevolen, maar die dingen waren nergens te krijgen, net zomin als handschoenen, ook al een product wat men maar wat graag wilde hebben, alles om de besmettingen buiten de deur te houden!

Elke week overleg, persconferenties en heel veel mensen hielden zich eraan, het handjevol niet luisterende mensen dachten het allemaal beter te weten en droegen zo bij aan een nieuwe golf van pure shit! Drama was compleet. Hoe regeer en beweer je nou in dat geval dat er acties genomen moeten worden die helemaal niet grappig zijn, hoe en wanneer leg je de economie plat? Het zijn drastische maatregelen die genomen werden, hele nare ook nog en de halve wereld valt over de brenger van het slechte nieuws heen want tja, er moet iemand zijn die de zwarte piet toebedeeld krijgt. Hugo dus en Mark natuurlijk.

Maar ik zeg je wel dat: we met zijn allen over die twee kunnen vallen, echter zou er iemand te vinden zijn die: het beter kan, het anders kan, die het probleem oplossen kan? Nee, natuurlijk niet, dat durf ik best te zeggen want wie van ons heeft het draaiboek in handen als het gaat om: hoe te handelen bij een pandemie? Wil die persoon dan opstaan en solliciteren naar een stoel naast die van Hugo? Je hoeft iemand niet te mogen, je hoeft niet met de man te leven, maar geloof me, ik zou voor geen geld in zijn schoenen willen staan en wie dat wel durft heeft duidelijk een verkeerde opleiding genoten!

Nu maar duimen dat we er allemaal redelijk vanaf komen, want dat er al genoeg slachtoffers gevallen zijn, zoveel is wel duidelijk!

... Hugo en Mark en het draaiboek wat er niet is ...

Schrijver: An Terlouw, 5 januari 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 45Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)