Inloggen
voeg je column toe

Columns

Kort door de bocht gecrasht

Dominee Anthonie Kort van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland is een homofobe haatprediker, die het nog steeds aandurft om openlijk de homoseksuele mensen te veroordelen en als paria's buiten de poorten te werpen.
Momenteel is hij dominee van de Mieraskerk aan de Nachtegaalstraat 3 in Krimpen aan den IJssel.

In een brief aan de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel schreef hij o.a.: 'Iedereen, die tegen de scheppingsorde indruist, moet uitgebannen worden.' Neem dat woord 'scheppingsorde', wat nietszeggend is, want het leven verandert al eeuwenlang continu door de evolutie. En de orde, als daar al sprake van kan zijn, verandert net zo hard mee. Anti - zo noem ik hem even voor het gemak - gebruikt bewust het woord 'schepping', want dat refereert aan het bijbelse idee, dat al het leven door een God is gemaakt. Alsof die God stil is blijven staan. Dat mertkwaardige sprookje van Adam en Eva in het aardse paradijs heeft ook geen goed aan de vooruitgang gedaan. Volgens domie Antie bestaat er maar één vorm van menselijke liefde en dat is tussen een man en een vrouw. Daarmee gaat hij even graag voorbij aan het sprookjesfeit dat juist die relatie ervoor heeft gezorgd, dat de mensheid uit het paradijs is gemieterd. Domie Anti pretendeert ook nog eens dat hij blijkbaar weet wat de scheppingsorde inhoudt. Als een dwaze schriftgeleerde/farizeeër hakt hij er maar wat in om. Eens te meer wordt duidelijk dat die strenge nepchristenen er ronduit nazistische ideeën en gedragingen op na houden.

Domie Anti is geboren op 13 augustus 1951 in God mag weten waar en ik zou bijna zeggen dat het een vergissing van de scheppingsorde was. Op zijn 19-de deed hij afstand van zijn door zijn omgeving ingepompte geloof om eens lekker uit de band te springen, dat wil zeggen, op zijn 23-ste werd hij de manager van een aanklooiende rockband en ging hij naar popconcerten en discotheken. Domie was zelfs betrokken bij de drugshandel. Tijdens een voetbalwedstrijd van PEC Zwolle werd er een doelpunt gescoord en kwam hij ineens tot inkeer. Voetbal was niet echt zijn godsdienst. Dus ging hij theologie studeren. Zijn ziel was in grote nood, maar hij ontmoette ene dominee Geluk en die bracht hem terug naar de kerkdiensten. Meneer trouwde en hij verwekte vijf kinderen. Hij werd na één jaar ouderlingschap in Genemuiden weggestemd, maar hij studeerde door en hij werd gematst, niet bij de Gereformeerde Gemeenten Nederland, want die wezen hem af, maar wel bij de toelatingscommissie van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Barneveld. Bar en boos. Hij stond er zelf verbaasd van, dat hij op 12 mei 1993 predikant in Garderen werd. Dat duurde tot 1997 en op 15 juli 1998 werd hij predikant van de Oranjekerk in Rijssen. Tot 2003.

Op 19 februari 2003 werd domie Anti predikant van de Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel, de grootste in zijn soort, waardoor zijn grootheidswaanzin ook meteen explodeerde. Te midden van deze verzamelde streng-orthodoxen en SGP-stemmers kraamt hij er verschrikkelijke dingen uit tijdens zijn vervloekte doempreken. Als narcistische, egocentrische godsdienstwaanzinnige gaat hij los. Binnen de muren van het dure gebouw kraait hij als een aangeschoten kraai. Hij is een gewetenloze herder, die zijn volgzame, stupide schaapjes iedere week opnieuw met nieuw gif injecteert. Er zit heel wat seksuele frustratie en kwaad bloed bij die aangepaste kerkgangers. En bovendien satanische vormen van discriminatie. Even enkele uitspraken van de bloeddorstige bendeleider Anti op een rij:

'En dat van de bosjesmannen. Nou ja, dat zijn geen mensen. Die zijn zwart. Die ook hoor, die Moren.'
'de roepende zonden, die tegen de scheppingsorde indruisen, dienen uitgebannen.'
'Als de Heere doorgaat met Zijn gericht, de huizen straks leegstaan, omdat er geen inwoner meer is. De dood waart dan rond, zonder enig pardon.'
'De mens der zonde leeft zich steeds meer uit. De afval is er, secularisatie, denk aan het homohuwelijk, de euthanasie, de pil van Drion en de zondagsrust, die opgeofferd moet worden.'

Anti veroordeelt en oordeelt maar raak. Overigens doet hij dat in kromme en vaak onduidelijke zinnen, alsof hij net heeft leren spreken. Dat krijg je van de hele dag ouderwetse, haatdragende, zinloze bijbelteksten lezen. Met zijn discriminatie is hij de opgestane Janmaat op de kansel. Hij denkt inderdaad letterlijk zwart-wit. Het is de hoogste tijd dat die onbekwame flapdrol uit zijn ambt wordt gezet. Maar blijkbaar denken zij, die daar over gaan, er anders zo over. Anti's schuld- en zondebesef rijst de pan uit en hij projecteert dat op minderheden, op de zwakkeren in de wereldse samenleving, iets wat op zich ook al laf en schurkachtig is.
Ooit had hij een private verlossingservaring:

'De schuld viel weg. Ja, ik heb er wel veel strijd over gehad, maar ze is in deze zin nooit teruggekomen. Wel de liefdeschuld. Ik heb daar het Aangezicht van God gezien in Zijn liefde, welke mijn ziel geheel vervulde.' (Reformatorisch Dagblad)

Van die gelukservaring is inmiddels niets overgebleven en dat geeft te denken over de echtheid van die ervaring. Als een tierende tiran verkondigt hij zijn transparante zondeboktheorie en probeert hij bepaalde bevolkingsgroepen te ontmenselijken en uit te sluiten. Zijn woord 'uitgebannen' is al snel te associëren met 'uitgeroeid'. Hij geeft o.a. de homoseksuelen/de LHBT-ers de schuld van de coronapandemie. Domie is werkelijk gestoord. Ook zijn gemeente knikt ja en amen bij iedere scheet die hem dwars zit. Anti zegt, dat iedereen door corona zal sterven. Anti is niet alleen een onheilsprofeet, maar ook crimineel, die door artikel 6 (vrijheid van religie) de dans ontspringt. Het OM zou hem moeten aanpakken. De homoseksuele Leon Houtzager heeft aangifte gedaan, maar het OM heeft dat verworpen. Leon is zelfs verhuisd om aan die homofobe barbaren te ontkomen. In een uitzending van 'Boos' van Tim Hofman zie je hoe Leon samen met Tim probeert om met domie Anti in gesprek te gaan, maar Anti duikt weg en geeft niet thuis. Bang ontmaskerd te worden. Maar ik kan hem verzekeren, dat hij allang ontmaskerd is en zeker bij de Schepper.

Volgens de horror-prediker Anti is het coronavirus een straf van God. Die middeleeuwse visie heeft hij weer eens opgediept uit de krochten van het bijgelovige mensdom. Hij wil iedereen een schuldgevoel aanpraten, omdat hij zelf nog steeds onder schuldgevoelens gebukt gaat. Overigens zijn zijn schuldgevoelens op hun plek, want hij bakt er echt niets van als herder van de geloofskudde. Sterker nog, hij gooit alsmaar meer olie op het vuur van de tweedracht en goddeloosheid. Ieder weldenkend mens weet, dat hij geen ware christen is, maar een Antichrist. Christus Jezus veroordeelt niemand en heeft iedereen lief. Als je werkelijk door het Christuslicht bezield bent, dan hou je van iedereen en juist extra veel van de misdeelden en de zwakkeren en van degenen die vervolgd worden, zoals Jezus ook vervolgd werd. Snapt die domoor dan niet, dat hij met geestelijke moorddadigheden bezig is? In overdrachtelijke zin bombardeert hij het Homomonument. Hij begeeft zich op wel heel glad ijs met zijn inhumane uitspraken. Hij overtreedt de Internationale Mensenrechten, maar vooral, en dat moet hem toch raken, de Liefde van Christus Jezus. Hij is te ver verdwaald om nog langer als dominee te mogen functioneren.

Hupsakee, met vervroegd emeritaat ermee! Hoewel, vervroegd emeritaat? De schreeuwlelijk is al 69 en hij heeft lang genoeg gelogen! Hij is rijp voor het bejaardentehuis 'Bethesda' of anders wel het krankzinnigengesticht.

Schrijver: Joanan Rutgers
27 februari 2021


Geplaatst in de categorie: religie

4.7 met 6 stemmen 174Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)