Inloggen
voeg je column toe

Columns

De foute brief van de dominee

De dominee in Krimpen was geen slimme vent door een brief te sturen naar het gemeentehuis en daarin homofobe mensen te verbieden, niet toe te laten. En hij deed er nog een schepje bovenop, zo zou het virus een straf van God zijn net als eventuele mismakingen die kinderen treffen.

Nu is iedereen in staat om een mening te geven, dat mag ook en ook wij doen dat, maar een vent die voor de mensen dit staat te verkondigen is niet meer van deze tijd. Geloven is een gebeuren dat je mensen niet mag opleggen, neen, geloven dat doe je, of je doet het niet en met dat laatste is niks mis!
Maar, volgens de dominee dus wel, en dat is knap kortzichtig van deze figuur. Of je gelooft of niet (zelf ben ik katholiek opgevoed) een straf wordt door het geloof nooit uitgedeeld, het is dus van de zotte dat de man predikt dat alles wat ons overkomt de straf van God is, dat is nogal een uitspraak!

En als het nou echt een man van de kerk geweest zou zijn, waar ik aan ga twijfelen, dan zou hij op zijn minst de mensen die hem vroegen waarom hij deze redenering opgaf antwoord hebben gegeven. Dan zou hij een toelichting hebben gegeven en uitgelegd waarom hij dit zei. We zijn soms allemaal best even in de fout door dingen te zeggen, zachtjes natuurlijk die eigenlijk niet kunnen. Een voorbeeld geef ik niet, maar: wanneer een man als hij openlijk gaat discrimineren terwijl we juist allemaal bezig zijn dit uit te bannen, of tenminste te proberen, dan komt dit verhaal in het nieuws en ik zeg eerlijk dat: niet alle meningen ook de mijne zijn, maar deze man doet het wel zo vreselijk verkeerd, dat ie bij zichzelf te rade moet gaan of een ander beroep niet raadzamer is!

Want als je religie predikt doe je dit niet op deze manier!

Schrijver: An Terlouw
7 maart 2021


Geplaatst in de categorie: religie

2.8 met 4 stemmen 842



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
7 maart 2021
Nee Karel, die heb ik niet gelezen, dit gedoe was hier op het nieuws, vandaar mijn stukje!
Naam:
Karel Jong
Datum:
7 maart 2021
Wellicht eerder de column 'Kort door de bocht gecrasht' gelezen van Joanan Rutgers? Een scherp verhaal. Je verwijst er niet naar. Dus weet ik niet zeker of het je aandacht kreeg.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)