Inloggen
voeg je column toe

Columns

(Niet)-Gevaccineerde personen

Subtitel: PATRIA Y VIDA...


..ofwel HET VADERLAND EN HET LEVEN. In het kader van de Corona-Crisis, die ons inmiddels enorm (heeft) be- en ingeperkt en daarnaast beteugeld, wil ik graag de volgende stelling poneren:

- KAN EEN anti-COVID19-VACCINATIE WORDEN AFGEDWONGEN?

Verplicht stellen kan natuurlijk niet, maar de gevolgen horen wel duidelijk te zijn voor de anti-vaxers, want niet gevaccineerd betekent geen inentingsbewijs/-pas dat gevolgen gaat hebben voor wat betreft toegang tot bijvoorbeeld culturele centra en sportwedstrijden. Zou ik persoonlijk niet willen. Geef ik sowieso geenszins de voorkeur aan. Voorwaarde is wel dat het zowel gegarandeerd coronavrij is uit- als op te voeren. De (nabije) toekomst zal duidelijkheid verschaffen. Anti-vaxers, (streng-) gelovig of geenszins, zullen moeten worden overtuigd dat een vaccinatie in het kader van Covid19 de enige oplossing is;

NIET TÉGEN GODS WIL, WEL VÓÓR DE MENSHEID

Hetzelfde geldt, maar dan in een andere context, voor de Cubaanse bevolking, dat het communistisch systeem, waarin zij inmiddels decennia leven, zat is. Sinds 1959, ruim 6 decennia terug in de tijd, grepen Fidel Castro en de communisten de macht en nu, ruim 60 jaar later, wordt onder andere door een samenwerking van 6 Cubaanse muzikanten het volgende in een raptekst beweerd:

'HET IS VOORBIJ! JULLIE TIJD IS OP, DE STILTE IS DOORBROKEN'.

Dit geldt dan vanzelfsprekend voor de heersende Cubaanse regering. Huidige regeringsleider is Miguel Diaz Canel. Strofe uit de tekst van PATRIA Y VIDA. Slechts in een paar weken tijd is dit Cubaanse rapnummer met inmiddels ruim 3 miljoen views een hit geworden op dit Caribische eiland, alwaar ik zelf 3 jaar geleden voor enige tijd mocht verblijven. Zes Cubaanse muzikanten, enkelen uit de Cubaanse hoofdstad Havana en anderen die in zowel Miami als Madrid in ballingschap verblijven. Zij zijn allen tegenstanders van het huidig regime. Met hun nummer hebben zij slechts één boodschap voor de communistische machthebbers van het prachtig eiland, DE CARIBISCHE PAREL CUBA en deze luidt:

- HET IS VOORBIJ...!

Het hiervoor genoemde PATRIA Y VIDA is allesbehalve gespeend van symboliek. Sinds Castro aan de macht kwam, is PATRIA O MUERTE, ofwel HET VADERLAND OF DE DOOD de communistische strijdkreet van Cuba. Met hun eigen strijdkreet nemen deze heldhaftige artiesten afstand van ruim 60 jaar communistische dictatuur en presenteren zij een alternatief Cuba.
Fidel Castro overleed in 2016 en in 2018 trad zijn broer Raúl af als president. De huidige communistische partij is bang om de controle kwijt te raken. Persoonlijk denk ik dat dit niet lang meer kan duren, want in 2018 broeide het reeds in de straten van de Cubaanse hoofdstad Havana...!


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=pP9Bto5lOEQ

Schrijver: Annejan Kuperus
10 maart 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

3.8 met 5 stemmen 291Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)