Inloggen
voeg je column toe

Columns

Gezellig

‘Druk maar gezellig’, zegt Jeroen Overbeek in het journaal. Zijn gezichtsuitdrukking die meestal op; ‘Hallo, kleuters’ staat, verandert van geamuseerd in bezorgd naar gelang de strekking van zijn tekst. Met stijgende verbijstering kijk ik naar de uitgelaten mensenmassa die zich vandaag in parken en op pleinen verzamelde in een poging de IC bezetting tot recordhoogte op te stuwen. Hoedjes, sjaaltjes, toeters, alle oranje meuk is weer van de vliering gehaald.
Code zwart? Nu even niet zegt Koningsgezind of gewoon stomdronken Nederland. Want Willie is jarig en rijdt in een vintage Dafje een lege stad binnen, vergezeld van zijn perfecte gezin, waarvan de eerste twee dochters al staan te trappelen om het land te verlaten. De weerzin tegen de hele heisa is van hun gezicht te scheppen.
Ondertussen voert de ME Charges uit om zijn volk uit elkaar te jagen.
Ik denk aan het verhaal ‘Het masker van de rode dood’ van Edgar Ellen Poe, waarin een carnavalesk uitgedost gezelschap zich in een kasteel hermetisch verschanst heeft tegen een gruwelijke besmetting buiten. Vergeefs, want een mysterieuze feestganger brengt de genadeloze pest naar binnen.
Kom er maar in P1.6.1 uit India, of nieuwe Braziliaanse Samba variant, we zitten klaar op de terrasjes.
Het wordt een mooie virusvrije zomer, Hugo zegt het zelf..toch?

Schrijver: Trawant
28 april 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.7 met 3 stemmen 197



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)