Inloggen
voeg je column toe

Columns

Rutte 4

Opgetogen en vol verwachting zitten mijn vrouw en ik op de driezitter. Koffie Bossche Bol, kussentje voor haar, ik occupeer het voetenbankje.
Ons eerst nog even door de de reclame heenworstelen waarin Thoma Acda - voor een tonnetje verdwenen in het achterwerk van de Lidl - zijn imago als eigentijds cynicus definitief om zeep helpt. Die zien we verder nooit meer terug wat mij betreft. Daarna komt ook de Aldi nog even uit de gescheurde doos, begeleid door het ondraaglijke stemgeluid van een peutermeneer die de verstandelijk beperkte medemens voorrekent dat goedkope rommel ook echt haast niks kost.

Nieuwsuur. Rutte heeft nagedacht en gaat zijn radicale gedachtegang aan den volke mededelen. Ondervraagd door het scheermes van de publieke omroep, de immer vriendelijke maar vilein doorbijtende Marielle Tweebeeke. De vrouw met de meest verraderlijke oogopslag van omroepland.
Zie hem kronkelen, draaien en stofhappen terwijl haar zweep genadeloos op hem neerdaalt. Vechtend voor een volgende ronde. Tijd winnend, alles nog eens uitleggend en nog eens. Excuus, vreselijke fout, beterschap, nieuwe inzichten, bij mezelf te rade gegaan.
‘Verkeerd herinnerd’.. laat dat even echoën en sla vervolgens wanhopig uw hoofd tegen de muur..

Rutte is de illusionist met een onvoorstelbare hoeveelheid konijnen onder een foute ijsmuts. Een gereïncarneerde woordyogi, de gesluierde Sherazade uit 1001 nacht. Een menselijk quantumdeeltje dat op meerdere plekken tegelijk het tegenovergestelde kan beweren en dat vervolgens weer ontkent.

Maar hij heeft een nieuwe versie gecreëerd. Open, transparant, duaal, de burger beschermend tegen een falende overheid. Alles wordt anders, Pieter is zijn beste vriend, hij wil weten waar de boosheid zit. Alles met de beste bedoelingen. Binnenkort een goed gesprek.

Straks een verhelderend debat. Waarna de voltallige Kamer tegen het ochtendgloren duizelig van de verbale pirouettes onder de bankjes in elkaar gezakt is en Mark happend in een blozend appeltje fluitend op de pedalen stapt. Zwaaiend naar de eerste vroege voorbijganger.
He..hallo!
Rutte 4 is een feit.

Schrijver: Trawant
11 mei 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 4 stemmen 229



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 mei 2021
Bij die goedkope rommelreclame van de Aldi denk ik nu alsmaar aan die giftige slang, die ze in een zak sla van de Aldi hebben gevonden. Ik gruwel ervan en ga zeker nooit meer bij een Aldi naar binnen. Hetzelfde effect dat die Haagse slangenkuil op mij heeft.
Naam:
Freek Berglust
Datum:
12 mei 2021
De vilein doorbijtende Tweebeeke ging toch deels ten onder in Koning Rebbel's woordenbrij. Op dat niveau als politicus zo'n vraaggesprek invullen, dat is onvoorstelbaar en bedenkelijk. Ja hoor, 2 miljoen kiezers op de Rebbel Koning. Nee, de kiezer heeft lang niet altijd gelijk. Een dieptreurige vertoning. Dat de Ombudsman nog geen directe flauwte kreeg over het horen van 'een club' tussen overheid en burger, lijkt een Godswonder. Hoe het woorden spugend fenomeen in tekst en loos gebaar deze 'club' in vulde. Ja, je belt gewoon en dan komt er gewoon iemand aan de telefoon en die lost je probleem op. De expressie van de politicus bij dit soort zinnen was onbetaalbaar en eigenlijk ongelooflijk. Dat laatste begrip door hem vaak gehanteerd in combinatie met fout, drama, vergissing, en verkeerd herinnerd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)