Inloggen
voeg je column toe

Columns

CHARMEOFFENSIEF

Wat mooi toch en sympathiek van Amalia om zo maar van die schandalig en belachelijk overdreven hoge toelage van 1,6 miljoen af te zien.
Dat wordt later vast een heel goeie koningin, hoorde ik een onnozelaar zeggen.

Laat u toch niks wijs maken. Een lid van het koninklijk huis dat zomaar 1,6 miljoen laat lopen? Gelooft u het? Sprookjes bestaan, maar dit sprookje is onzin.
Dat bedrag zou je heel goed in pandjes of bitcoins of weet ik wat kunnen beleggen of in bootjes.

Het handgeschreven briefje wordt open en bloot getoond in de media. Ongeloofwaardiger kan het niet. Het koninklijk huis is doorgaans zo gesloten als een oester; gek hè en dan opeens dit.
Het is in een nederig onderdanig geschreven handschrift opgesteld.
Ach natuurlijk wordt dit op een andere manier wel weer gecompenseerd.

Het meest ergerlijke aan dit alles vind ik nog, dat men hiermee de doorsnee royalist als een onnozelaar beschouwt, want die neemt het natuurlijk allemaal voor lieve oranjekoek aan. Of zijn ze dat inderdaad toch?
Een stuitend simpel charmeoffensief – wie bedenkt in naam van Oranje nou zoiets doorzichtigs.

Schrijver: catrinus
11 juni 2021


Geplaatst in de categorie: koningshuis

3.1 met 8 stemmen 188Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
12 juni 2021
Beste meneer Pé Dant, het is inderdaad nogal pedant wat u beweert. Van een tirade tegen Amalia is geen sprake. Misschien is dat briefje inderdaad wel echt, maar de tirade, wat geen tirade is, doch slechts een constatering, betreft het het overdreven doorzichtige charmeoffensief. Het koningshuis staat er de laatste tijd niet echt goed op, dus daar moet aan gewerkt worden om dat te verbeteren, maar op deze manier is dat toch wel heel onnozel. Wat ik begrepen heb is dat Amalia een jaartje er tussenuit wil iets van de wereld zien. Gelijk heeft ze en ik gun het haar. Maar denk u echt dat zij als backpacker rondtrekt? En denkt u echt dat er dan op afstand niet enkele klerenkasten aan bewakers een oogje in het zeil houden? Natuurlijk wel, ook al reist ze van Hilton hotel naar Hilton hotel, dat moet betaald worden dus wordt dat op een of andere manier gecompenseerd.
Nee, het had gewoon wat subtieler gemoeten, men had even bij het CDA te rade moeten gaan hoe je zoiets aanpakt. Voor de duidelijkheid nogmaals ik heb niet zo veel tegen het Koningshuis, maar ook niet veel op voor.
Naam:
Pé Dant
Datum:
12 juni 2021
Een wat al te makkelijke tirade tegen een meisje van 17 Catrinus. Je moet wel een grondige hekel hebben aan het koningshuis om met zo´n niet onderbouwd verhaal te komen. Bovendien zitten er nogal wat tegenstrijdigheden in je tekst die je in je kwaadheid waarschijnlijk over het hoofd hebt gezien. Maar altijd goed voor een discussie.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
12 juni 2021
Wat voor ons een duur charme-offensief lijkt, is voor hen peanuts. Amalia gaat echt niet zwart op wit zitten liegen. Veel te gevaarlijk. Ze heeft dat extra geld vooralsnog absoluut niet nodig, maar ondanks dat vind ik het toch een genereus en fideel gebaar van haar. Kunnen we mooi wegstrepen tegen die 9 miljoen van die geldwolf Sywert van Lienden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)