Inloggen
voeg je column toe

Columns

Steniging

Het is me wat hè. Heeft u het meegekregen. Vast wel.

Zat ik lekker onderuitgezakt met een pilsje voor mijn neus naar VI te kijken en dan komt Johan Derksen aankakken met zijn kutverhaal.

Opeens kwam bij mij het besef dat ik ook een soortgelijk verhaal in mijn jeugd heb meegemaakt. Ben ik net zo erg als Derksen. Het zal toch niet waar zijn.
Rob de Nijs had in die tijd een hit met: “Zet een kaars voor je raam vannacht”. In mijn jeugdige onschuld had ik als vrijdenker een variant op de tekst bedacht die ik na de nodige geestverruimende versnaperingen aan eenieder in mijn directe omgeving met luide stem liet horen.

Houd u vast. Mijn aangepaste tekst luidde als volgt: “Prop een kaars in je aars Van Agt”. Ja daar staat u van te kijken nietwaar. Van Agt was in die tijd Minister-President en ik had een groot instinctief wantrouwen tegen de man met de pukkel. Een gladde glijder vond ik het.

In gedachten penetreerde ik dus Van Agt om de haverklap met een kaars. Ook had ik daarbij vaak de gedachte dat als ik de kaars zou aansteken hij het als een wekker kon gebruiken. Je kon de lengte van de kaars aanpassen aan de gewenste ontwaaktijd. Kwam het vlammetje te dicht bij zijn billen dan zou hij met een CDA-kreetje ontwaken.

Let wel. Ik heb nooit de neiging gehad om mijn gedachtenspinsels in de praktijk te brengen. Zo erg als Derksen ben ik dus zeker niet vind ik zelf.

Wat zegt u. Ben ik een toch een verschrikkelijke viespeuk die gecanceld dient te worden. Maak me niet uit hoor. Dan kap ik er gewoon mee. Ik zou trouwens niet weten waar ik gecanceld zou moeten worden of het moet al op deze site zijn.

Jezus werd uitgedaagd door de farizeeërs om een overspelige vrouw terecht te wijzen omdat in de wet Mozes bevolen heeft zulken te stenigen. Jezus zei: “Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen”. Toen de farizeeërs dit hoorden, gingen zij schaamtevol één voor één weg.

Zo niet in ons kleine Nederland. Daar schamen we ons nooit. Stenen gooien is tot nationale topsport verheven.

Schrijver: Ben Noorderling
29 april 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 5 stemmen 227Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ben Noordeling
Datum:
1 mei 2022
Marja: Natuurlijk was het een onsmakelijk optreden. Het toegevoegde leed aan de “vele vrouwen” zoals je zegt kan ik niet kwantificeren. Wat er wel of niet waar is van het verhaal doet er dan ook niet meer toe denk ik.
Die vrouwen kijken denk ik sowieso niet naar dit programma waar vaak niet al te frisse borrelpraat wordt verkondigd. Wat ik wel vind is dat iedereen tegenwoordig zo snel gekwetst is. Veel mensen voelen zich zeer snel aangesproken en de reacties zijn meestal niet van de lucht. Daar zitten ook zeer veel onsmakelijke uitlatingen bij. Neemt niet weg dat, zoals eerder vermeld, ik de mate van leed niet kan inschatten wat er in dit geval is aangedaan. Ik weet het gewoon niet.
Ik vind echter de massale cancelreacties niet in verhouding staan tot deze uitglijder. Sponsoren haken eerder af omdat ze bang zijn voor omzet en niet zozeer om het gedrag van Derksen denk ik. Je zou maar eens een fiets minder verkopen door dit gedoe. Het lijkt al snel op massahysterie. Als je niet meedoet zit je in het verkeerde hoekje. Uit verschillende hoeken wordt nu wel wat tegengas gegeven wat ik een goede zaak vind.
Je kunt hier uiteraard ook anders tegen aankijken
Naam:
Marja Raadt
Datum:
1 mei 2022
Ik denk niet dat je met je 'grappige' versie van dit liedje iemand kwaad hebt gedaan.
Laat onverlet dat Derksen het had over een misdadig optreden van hem en dat Van der Gijp hier uiterst hartelijk om moest lachen.
Dat deed pijn bij de vele vrouwen (en mannen) die ook slachtoffer zijn geweest van grensoverschrijdend of misdadig seksueel wangedrag.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)