Inloggen
voeg je column toe

Columns

Poetin

Ik hoorde Lavrov het zeggen.

Zelenski heeft joods bloed en Hitler had het ook. De joden maken elkaar af en zijn in feite ook nazi´s. Dat hij ook zei dat ie het mis kon hebben hoor je niet meer terug in de media. Je moet dus een beetje uitkijken met wat je allemaal voorgeschoteld krijgt.

Maar maakt het wat uit of Hitler een beetje Joods bloed had? In mijn ogen niet. Het doet niet ter zake. Het uitmoorden van een bevolkingsgroep puur en alleen om zijn etniciteit blijft verwerpelijk.

Dat Poetin onderhand het geestelijk erfgoed van Adolf omarmd heeft mag duidelijk zijn. De man stikt onderhand in zijn eigen waanzin. Het angstaanjagende is dat hij waarschijnlijk nog overtuigd is van zijn eigen gelijk en het doel de middelen heiligt. Weg met de nazi´s uit Oekraïne en het bevrijden van de Russische onderdanen uit het web van de verderfelijke Zelenski.

Hoe nu verder.

Moeten meer landen toetreden tot de NATO? Moet er steeds meer wapentuig vanuit het westen naar Oekraïne gestuurd worden? Hoe groot moet het offer zijn? Hoe lang moet deze oorlog gerekt worden ten koste van steeds meer slachtoffers? Waar eindigt dit?
U hoort mij niet zeggen dat ik het antwoord heb.

Poetin wordt wel tot het uiterste gedreven. De sancties volgen elkaar in hoog tempo op. Wat men daarmee wil bereiken is mij niet helemaal duidelijk. Hij moet op de knieën waarschijnlijk. Gezien zijn gesteldheid lijkt het me niet onwaarschijnlijk dat hij op den duur het inzetten van kernwapens als de enig mogelijke “oplossing” ziet.

Ja maar…moet je dan een land als Oekraïne maar slachtofferen om de wereldvrede te bewaren?

Ik weet het niet.

U wel?

Schrijver: Gaffelbaard
4 mei 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 4 stemmen 122Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)