Inloggen
voeg je column toe

Columns

Nóg een crisis

Wat verfrissend, die gloeiende woede van stikstofminister Christianne van der Wal. Met collega’s als judas Wopke heb je geen vijandige oppositie nodig. Rood aangelopen spuwde ze vuur en moest zich uit alle macht bedwingen om de Raspoetin van het CDA (sinds kort met getrimd weekendbaardje) niet uit zijn blauwe pak te rossen.

Trouwens, dat baardje is geen goed teken. De baard van Ronald Plasterk verscheen vlak voor zijn roemloze ondergang en bij onze Hugo kwam de knevel pas lekker door vlak voordat hij tegen zijn zin naar een functie elders werd weggejorist.

Chistianne was vooral teleurgesteld in Wopkes loyaliteit als teamspeler. Er was toch een regeerakkoord, een handtekening, een afspraak. Maar het CDA zit net zolang in een team tot het eigenbelang in gevaar komt, dan weet de rechterhand niets eens meer dat er ook nog een linker is. Er zit een trekje in dat hoekige gezicht dat maakt dat ik zelfs thuis de hand op mijn portemonnee leg als Wopke aan het woord is.

Nu was hij dus in het AD leeggelopen en had in een ruk het tafellaken onder het coalitieservies weggetrokken. Met de gebruikelijke gevolgen. Gelukkig vond Mark weer een begaanbaar geitenpaadje en wist 's ochtends in kraakheldere hemdsmouwen al te verklaren dat het staatsrechtelijk ‘net’ kon. Maar ik denk dat het ‘net ken’.
Als we alles weer gaan heroverwegen, dan wordt het tijd om Remkes met een 'dank je wel' en een fles ouwe klare naar Groningen te sturen. Dat moet je een man op leeftijd niet meer aandoen.

Om de tijd tussen nu en de val van Rutte 4 te doden, heb ik een spel bedacht.
We gaan boerenkwartetten. U weet hoe het gaat, een aantal series, 4 kaarten per serie. Schudden, delen en zien dat je een kwartet vol krijgt. Dus:

Mag ik van u van de

Oude boeren: Boer Koekoek, Boer Harms, Boer Guus (van ‘naar huus) en Lou de Palingboer

Nepboeren: Frank de Boer, Ronald de Boer, Sacha de Boer en Herman Pieter de Boer

Pluimvee: Hennie de Haan, Nico de Haan, Hendrik Haan en Haantje de voorste

Boerenbedrog: Caroline van der Plas, Henk Bleeker, Baudet en Engel

Brandbaar: Hooi, tractorbanden, asfalt, pellets

Buitenlandse bestemmingen: Boera Boera, Boerabadoer, Boergizië, Boergondie

Schelden: boerenlul, boerenhufter, boerenkarhengst, boerenkinkel

Boeren die er ook niks aan kunnen doen: voddenboer, sigarenboer, kolenboer, schoppenboer

En geen ruzie maken..!

Schrijver: trawant
21 augustus 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.4 met 16 stemmen 157Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
22 augustus 2022
Geweldig! Wat maken ze er een zooitje van hè, ik denk dat zelfs kwartetten niet lukt zonder schelden, valsspelen en stiekem doen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)