Inloggen
voeg je column toe

Columns

Gruwelijke Gesprekken

Onze hoge energierekening is niet onverwacht, maar wel nog stukken hoger dan wij...

Oh ja, vervelend hoor. Nee, wij hebben sinds vorige week zonnepanelen op het dak. Kost wel wat, maar dan heb je ook wat, haha. Scheelt toch een stuk in de kosten op lange termijn.

Wij hikken enorm aan tegen de aanschafkosten van die panelen, daarom...

Nee, wij konden korting krijgen via Jochem zijn zaak. Dus namen wij de wat duurdere. Maar ja, die gaan dan ook langer mee. Te gek hoor, wat wij per maand straks terugkrijgen door die zonnepanelen.

Hoe het met ons gaat? Nou, Jan heeft vage pijnen in de buik en moet voor verder onderzoek naar het ziekenhuis en zodoende...

Bah, nee, wij hebben een paar jaar geleden met onze puber Hanno flink problemen gekend.
Iets met maag of darmen. Allerlei gedoe. Bleek niks bijzonders te zijn.

Oh, fijn, maar bij ons moet Jan het nog afwachten hoor; we hebben nog geen uitslag van de scan, daarom...

Mooi zo, nee, wij hebben toen gelijk maar een vakantie Ibiza geboekt na dat gezondheidsgedoe van Hanno. Kostte wel wat, maar dan had je ook wel wat, haha.

Een huisje huren voor onze volwassen zoon is een bizarre tocht door Hopeloosland. We gunnen hem natuurlijk...

Nee, dat kennen wij. Onze Johan konden we gelukkig helpen, doordat wij de laatste keer ons vorige huis zo goed konden verkopen. De prijzen zijn nog steeds absurd. Weet je wat onze buren vragen voor net zo’n huis als wij hebben? Dat wil je niet weten.

Een huisje of een appartement huren is een kruistocht in een barre jungle van een enorme vraag, veel kijkers bij een aanbod en mistige praktijken om een lot uit de huizenloterij te winnen. Zoon Kees zoekt zich nog steeds een ongeluk. En ja, wij...

Nee, vervelend hoor, daarom zijn wij zo blij dat wij onze zoon konden helpen met een deel van de overwaarde van ons vorige huis.

Fijn, nou ja, met vakantie gaan doen wij maar even niet. Eerst zien of wij Kees toch nog kunnen helpen, want het is voor ons erg...

Nee, groot gelijk hoor, wij boekten na het vinden van geschikte woonruimte voor onze Johan een rondreis door Thailand. Allemachtig, daar kun je zelfs afdingen op maaltijden en souvenirs. Wisten jullie dat?

Jawel, maar wij doen het nog even met kamperen in Rockanje. Best leuk hoor, hoewel...

Nee, dat kennen wij nog van vroeger. Dat kamperen heeft wel wat. Maar nu vinden wij dat toch te primitief op onze leeftijd.

Volgen jullie de berichten over de oorlog en allerlei andere akelige tegenvallers via het nieuws? Want wij voelen ons daarbij...

Nee, dat doen wij niet. Wij kunnen al die ellende toch niet oplossen. Klinkt lullig, maar ze bekijken het allemaal maar. In Den Haag is het politiek toch ook een zooitje ongeregeld? We plukken daarom gewoon de dagen hoor.

Schrijver: Lord Wanhoop
8 januari 2023


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.7 met 3 stemmen 191Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)