Inloggen
voeg je column toe

Columns

LET OP!

Europa sluipt op kousenvoeten weg van het slagveld. Want de oorlog begint aan ons welbehagen te knagen of wordt gewoon te duur. Wat de voorpagina domineerde zakt langzaam af naar pagina drie en verder.
'Wat nu weer Zelenski? Nog meer bommen granaten? Waar laat je ze in godsnaam, doe nou toch zuinig met die dingen!
Je hebt toch al tanks, is het nou nooit genoeg?'

Naarmate de grote woorden en de tomeloze solidariteit van de tot voor kort zo toegewijde Europese broeders en zusters verdampen, gaat Oekraïne dit jaar een hel tegemoet. Want Poetin rekent zich langzaam maar zeker rijk. Long term en geen genade, noch voor dat meisje van vijf dat..( kan niet, misselijk van) en niet voor de eigen bevolking.
Nog even en er kan volop gebombardeerd worden nu de luchtverdediging zonder munitie zit. Wagner krijgt genoeg kanonnenvlees geleverd om Verdun dunnetjes over te doen. Macron heeft de voeten van Xi gekust en zich half en half onafhankelijk van Amerika verklaard. De fat!
Dat moeten we net hebben, zo'n arrogante clown die de grote broek aantrekt en de eenheid in Europa op het spel zet. En Rutte hem maar lekker aflebberen en op Indisch trakteren.

Ik had veel liever over Theo de Mopshond willen schrijven, maar verdomme ze gaan er gewoon aan en we zullen snotterend toekijken. De eerste voorzichtige klachten over de verwachte nieuwe toestroom van ontheemden borrelen al op.
'Kan het niet wat minder, we hebben een stikstofprobleem hoor, en Dion en Mia bakken er straks in Liverpool helemaal niks van. Kunnen we hem niet een beetje zijn zin geven, Laat hem nou gewoon houen wat ie heeft!'
We wentelen ons in ons veilige holletje, geven mondjesmaat, te weinig wat nodig is om met gelijke munt terug te kunnen betalen en trekken de gordijnen dicht.

Maar als dat land volgend jaar of eerder onder de voet is gelopen, Kyiv geplunderd en verkracht door de niets ontziende hordes, Zelenski in de VK asiel heeft aangevraagd en we van schrik en schaamte naar elkaar gaan lopen wijzen is het te laat..
En richt Sauron de blik naar Finland en Litouwen..
Nou toe dan maar een klein stukje, maar verder niet hoor.. beloofd is beloofd.

Schrijver: Trawant
19 april 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 9 stemmen 147



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)