Inloggen
voeg je column toe

Columns

Mr. Marvis

Ik haat Mr. Marvis. Maar dan ook álles van Mr. Marvis. Het wereldbeeld ons opgedrongen door Mr. Marvis, de terreur op tv en in de krantenbijlages met Mr. Marvis en vooral de modellen van Mr. Marvis.
De ultieme leeghoofdigheid die afstraalt van deze flierefluitende nietsnutten met als belangrijkste bezigheden uit speedboten duiken, elkaar met sneeuwballen te lijf gaan of gierend van de lach in en uit cabrio's springen.
En dat allemaal paginagroot in fletse pyjamabroeken waarin ook de jongeheer zich vrij kan bewegen.

Mr. Marvis spiegelt ons een wereld voor waarin het deze eeuwig jonge hedonisten aan niets ontbreekt en waar het frivole levensgevoel vanaf spat. Zo zou je ook wel door het bestaan willen stuiteren, lente in Toscane, zomer aan de Riviera en 's winters chillen in de laatste sneeuwrijke Alpen resorts. Zorgeloze kwajongens en dat allemaal door zo'n lullige oprekbare broek in suikerzoete pasteltinten waarin ik geen stap buiten de deur zou durven zetten.

Mr. Marvis zegt dat de wereld een speeltuin is waar je onbekommerd jezelf moet kunnen zijn en dan het liefst zonder vrouwen in de buurt en in een broek van Mr. Marvis. Dus zit je vast in je onnozele kantoorbaantje of erger, eigen schuld dikke bult, maar zo had het ook gekund. Freewheelen in de grote buitenwereld, pikken wat je pakken kan. Geen oorlog, bootvluchteling, onbetaalbare starterswoning, of voedselbank in de buurt.

Mr. Marvis , zou Rutte hier ook even sorry voor willen zeggen? Graag!

Schrijver: trawant
27 april 2023


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.1 met 20 stemmen 149



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)