Inloggen
voeg je column toe

Columns

Extinction Rebellion rebelleert braaf en voorspelbaar

Het is allemaal binnen de kaders van de wet wat Extinction Rebellion uitvoert om aandacht te krijgen, hoewel het bekladden van beroemde schilderijen redelijk kantje-boord is, want als dat misgaat, heb je de poppen aan het dansen. Zodra er grof geld mee gemoeid is, zijn de autoriteiten er als de kippen bij om de rebellen de kop in te drukken. De overheid houdt zijn status quo voor heilig en daar mag niet effectief aan getornd worden. Wel symbolisch natuurlijk, zoals met het recht om te demonstreren, zij het, dat ook dat binnen de perken moet gebeuren. Ook voor demonstraties hebben ze regels bedacht. Regels zijn er om de gevestigde orde in bedwang te houden. Zo zijn demonstraties alsnog een verlengstuk van de dictatuur. Je kunt het net zo goed niet doen, want je schiet er geen sikkepit mee op. Het is regelrechte donquichotterie. Maar dat zullen de demonstranten van Extinction Rebellion, die op 27 mei 2023 op de A12/Utrechtsebaan hun punt wilden maken, niet gedacht hebben. Zij geloofden dat hun blokkade van de snelweg werkelijk ten goede kwam aan de klimaatcrisis. Het leverde minstens de nodige media-aandacht op en dat vergroot het bewustzijn van de massa, menen zij, maar die massa is allang murw geslagen door de herhaling van de demonstraties. Het effect van deze van a tot z geregisseerde demonstraties is hoogstens nihil. De industriële vervuilingen gaan globaal gezien op dezelfde voet verder, niet omdat het tij niet meer te keren is, nee, omdat de huidige machthebbers het tij niet willen keren, omdat zij aan hun vervloekte welvaartsniveau verslaafd zijn en ook nog eens alsmaar meer willen hebben. Zelfs nihilisme, piraterij en alle vormen van anarchisme zijn niet toereikend genoeg om de milieuvervuiling en de beroving van de aarde te doen keren. Het rottingsproces zit veel te diep in de talloze welvaartssystemen vast. Er is geen Tita Tovenaar die alles stil kan zetten. De moderne economie is een razendsnelle trein, die zonder remmen de afgrond tegemoet gaat. Op die trein rijden oude gekken op elektronische fietsen ook nog eens hun eigen afgronden tegemoet. De chaos en verwarring is alom. Een herstel van de aangerichte verwoestingen op aarde onhaalbaar. De georganiseerde criminaliteit van de rijke bestuurders in maatpakken en uniformen eist zijn tol.

Maar dwars tegen dit sombere scenario in zijn er nog steeds strijdbare mensen, die het willen opnemen voor de kwetsbare natuur. De mensheid zou zich kapot moeten schamen vanwege het uitsterven van zoveel kleine en grote diersoorten, planten en bomen. Met allerlei schijnoplossingen worden de vervuilende fabrieken en vervoersmiddelen in stand gehouden. De tot nu toe laatste demonstratie op de A12 was deze keer aangevuld met enkele BN-ers; Carice van Houten, Simone van der Vlugt, de acteur Sieger Sloot, de zangeres Merol (Merel Catharina Baldé), de schrijfster Maartje Wortel, de actrice Anniek Pheifer, de zangeres Lakshmi, de actrice Anne-Marie Jung, de zangeres/actrice Ricky Koole, de vrouw van Leo Blokhuis, en lolbroek Stefano Keizers. De econoom/hoogleraar milieu-economie Reyer Gerlagh (1969, Djoemoe) was ook aan het demonstreren. Hij is gespecialiseerd in de economische aspecten van klimaatverandering. Hij zei: 'De maat is vol! Extinction Rebellion heeft gewoon gelijk!'. Ik was het meeste onder de indruk van Carice van Houten en het spijt mij dat ik niet ook gegaan ben, want dan had ik haar eindelijk eens een dikke zoen kunnen geven (de slag in mijn gezicht neem ik graag op de koop toe). Carice kan best wel sacherijnig zijn en aan een etterende mannenhaat lijden. Toch wil ik hierbij mijn mening over haar zangkunst rectificeren, want na het beluisteren van haar album 'See You On The Ice' ben ik toch wel onder de indruk van haar vocale prestaties. Bovendien zingt ze het nummer 'Particle of Light' samen met Antony Hegarty, ook een grote favoriet van mij. Op 'Recovery Mission' komt haar stem heel dicht bij de microfoon en kruipt zij onder mijn huid. Zij kreeg ook hulp van wijlen De Dijk, wijlen Go Back To The Zoo en Daniel Lohues, wiens columns ik zeer waardeer. Pheifer zag ik onlangs nog schitteren in 'De Kersentuin'. Lakshmi heb ik in Assen zien optreden. Nederland is soms net een aaneengesloten dorpje. Merol is bekend van haar nummer 'Hou je bek en bef me'. Niet echt een hoogstaande titel en door de agressiviteit afstotend.

Enfin, Carice kreeg ook de volle laag van het waterkanon en zij had een rode poncho aangetrokken. Zij droeg een grote zonnebril, want zonnig was het en diverse mensen hadden hun zwemkleding aangetrokken en zagen het waterkanon als een feestelijke zwembadfontein. Het waterkanon werd al snel ingezet en ik zag dat er 'Polizei' op stond. Misschien een Duits afdankertje. Het geeft wel meteen zo'n neonazistische associatie. Mijn aanbiddelijke actrice Carice van Houten is dus natgespoten, gearresteerd en met een grote bus weggevoerd. Er waren zo'n 1579 aanhoudingen. De meesten werden meteen weer vrijgelaten. Carice ook. Het was namelijk één grote schijnvertoning en zowel de politie als de demonstranten zaten in het complot. Dit was de zevende keer, dat de A12-blokkade is uitgevoerd. Het gewenningsniveau van deze geroutineerde voorstelling is hoog. De politie begint ook steeds beter te acteren met hun ronde schilden, lange gummiknuppels en pistolen voor als het echt uit de hand loopt. Overigens was de demonstratie niet toegestaan, maar dat is allemaal part of the game, want door dat verbod te negeren, krijgen de demonstranten al een verhoogd gevoel van rebellistisch te zijn, wat weer scheelt in de doorvoering van hun verzet, wat weer in het voordeel van de onderdrukkers is. Rond 13.50 uur begon de zwaarbewapende politiemacht met het weghalen van de levensgevaarlijke demonstranten, die klassieke muziek speelden en vrolijke dansen uitvoerden. Het was niet eens een kat-en-muisspel, maar een perfect samenspel van de politie met de demonstranten. De schade van de veldslag is verschrikkelijk, er is namelijk één agent gebeten, iets wat dagelijks in de kleuterschoolspeeltuinen gebeurt. Maar ja, waren er geen agenten paraat, dan zouden de demonstranten oog in oog met woedende, klimaatvervuilende automobilisten komen te staan en dan was de schade helemaal niet te overzien.

De demonstratie ging deze keer expliciet tegen de door de stupide politici geregelde subsidies voor fossiele brandstoffen. Misschien dat de politie daarom een brancard op wielen gebruikte om de actievoerders mee weg te halen. Een slimme vrouw droeg een protestbord met de woorden: 'Minister Kaag, wat vinden uw dochters hier van? Stop fossiele subsidies!'. 'College Tour' met Twan Huys wordt waarschijnlijk ook door de overheid gesubsidieerd. Dat de dochters van Sigrid Kaag, Janna (25) en Inas (20), in een filmpje hun vrees voor een aanslag op hun moeder uiten, is door alle overheidsgetrouwe mediakanalen overgenomen. Janna zei: 'Het hoeft naar één keer mis te gaan! Ik wil eigenlijk dat ze een andere baan vindt!'. Inas vindt dit ook. Vervolgens laat Sigrid zien hoe die uitspraken van haar dochters haar ontroeren, maar dit gebeurt zeer gemaakt en ongeloofwaardig. Ze veegt zogenaamd haar tranen weg, maar je ziet helemaal geen tranen en het is gewoon een loos handgebaar van een B-actrice. Haar neptranen zijn zelfs onzichtbaar. Ze schijnt niet op de hoogte te zijn geweest van dit filmpje met haar dochters, maar die vrees van haar dochters is natuurlijk thuis al tig keren uitgesproken. 'Het zijn wel mijn dochters!' kwam er ook niet echt overtuigd ontroerd uit. Je kwetsbaarheid tonen als wapen tegen eventuele aanslagen gaat volgens mij eventuele kwaadwillenden niet tegenhouden. Het kan wel eens averechts werken en zieke geesten juist aansporen om de daad bij het woord te voegen. Er zit duidelijk een zwaktebot in deze als emotie opgevoerde televisiebeelden. Als politici ergens slecht in zijn, dan is het wel het tonen van hun emoties.

En dan die overdreven reacties van al die zogenaamd intens betrokken collegae, die zelf als de dood zijn dat hen hetzelfde overkomt en in veel gevallen gebeurt dat ook. Er werd o.a. gereageerd door Rutte, Klaver, Van der Wal, Yesilgöz, Hoekstra en Mohandis, die eens achter mij stond bij de Hoogvliet-kassa en er in een dikke, vervuilende auto vandoor ging. Het is begrijpelijk, dat de dochters van Sigrid de eveneens D66-politica Els Borst noemen, die op 8 februari 2014 in Bilthoven is vermoord. Dat had te maken met haar euthanasiewet. Maar hoe reëel is het dat Sigrid Kaag door een tegenstander van haar stikstofbeleid wordt vermoord? Worden er niet teveel alarmbellen om niks gerinkeld? Feit is dat Sigrid inderdaad bedreigende situaties heeft meegemaakt, al waren die heel goed hanteerbaar en zat de media er bovenop. Maar dat was ook met John F. Kennedy het geval. Misschien moet ze inderdaad haar trots laten varen en voor haar eigen veiligheid kiezen. Politiek bedrijven moet zonder de angst om te kunnen worden vermoord zijn. Naast haar dochters heeft zij twee zonen, Makram (22) en Adam (21). Haar man Anis al-Qaq is een Palestijnse tandarts en hij zal Sigrid heus wel van de nodige raad voorzien. Femke Halsema kreeg onlangs doodsbedreigingen en bedreigingen van verkrachting na haar besluit over de Ajax-huldiging. De open inrichting Nederland wordt er niet vriendelijker op en het onderling wantrouwen groeit met de seconde. Als Sigrid continu in angst leeft, dan kan zij inderdaad beter voor een andere baan kiezen, maar ik snap haar dilemma, want daarmee zou zij de bedreigers laten winnen en dat wil niemand. Laten al die haatdragende, zwaargestoorde, zinloze leeghoofden, die al hun duistere misères enkel en alleen op Sigrid botvieren/projecteren, maar eens in de gore gierputten van hun totaal verdwaalde, inhumane, goddeloze zielen gaan kijken.
Ik wens Sigrid wijsheid toe en haar eventuele moordenaar/moordenares een permanente, algehele verlamming.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
28 mei 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.3 met 7 stemmen 148



Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
31 mei 2023
Burgemeester Wethouders (Bet Weter), alles is blijkbaar perceptie, want ik keek met volledige instemming naar de juist vriendelijke Hannah Prins en Willem Jebbink. Ik vond die S (&) M vreselijk griezelige sadisten, die nog steeds in achterlijke strafsystemen geloven! Bovendien willen ze iedere demonstratie op een snelweg verbieden en gaan ze voorbij aan de link van auto's en klimaatvervuiling. Jij vindt demonstraties wel prima, maar zij spugen daarop. Verder was en is er wat ER betreft totaal geen sprake van 'anarchistische zelfingenomenheid', maar juist van mild gebrachte empathie. Ik heb juist duidelijk willen maken, dat ER op anarchistisch niveau niets tot weinig voorstelt. Van mij mogen ze juist wel tot echt anarchistische acties overgaan! Denkend aan de godin Shiva, die vernietigt om tot positieve vernieuwing te komen. Ik ben tegen ieder geweldadig optreden, ook wat betreft jegens mijn geheime maîtresse Carice. Ik ga liever met haar naaktzwemmen in de Noordzee. Trouwens bedankt voor de vergelijking met de geniale gek Nietzsche.
Naam:
Bet Weter
Datum:
31 mei 2023
Nou vastgeroest Joanan? Ik zag het ER meisje voortdurend smalend glimlachend als 1 van die 2 aan het woord kwam. Voor haar was er geen discussie mogelijk was duidelijk. We doen het voor jullie. Voor jullie kinderen en kleinkinderen! Een uitgekauwd cliché van de gutmenschen. Haar waarheid is dé waarheid evenals die van die advocaat Willem Jebbink met zijn grijnskop die geen tegenspraak duldt.
Struijs en Michon hadden zeker een punt denk ik. Demonstratie prima maar anarchistiche zelfingenomenheid leidt tot niets dan ellende op den duur.
Maar je column vond ik goed! Ik zal de beoordeling wat opkrikken;-)
Naam:
Sir Joanan Rutgers
Datum:
31 mei 2023
De lage becijfering is vermoedelijk te wijten aan egoïstische, stupide engerds, die niet in de positieve boodschap van ER kunnen en willen geloven, zoals de vastgeroeste tirannen Jan Struijs en Ingrid Michon, die op 29 mei j.l. in Op1 te zien waren.
Naam:
Wil Heefer
Datum:
30 mei 2023
Email:
hemoonline.de
Geen tijd om alles te lezen,geen voorstander van,bijna ruzie in de familie die we maar 1 x p/jaar zien.
Naam:
Bet Weter
Datum:
30 mei 2023
Ja Karel, ik vind de lap tekst voor een column wel aan de lange kant al houd ik wel zijn vurige redeneertrant. Ik zou hem bijna de bijnaam "Nietzsche der lage landen" willen geven. Die Carice zouden ze echter haar rode poncho van het lijf hebben moeten spuiten. Was Rutgers ook aan zijn trekken gekomen denk ik. De extinctie van de rebellen zou trouwens het klimaatprobleem al gedeeltelijk oplossen m.i.
Naam:
Karel Jong
Datum:
29 mei 2023
Column waaiert voor mij breed uit. En Rutgers schuwt scherpe taal nooit. Het is een interessant mix van ongeremd uit de zak in combinatie met feiten en sterk persoonlijke inkleuringen. Zo mag een column wel zijn, wat mij betreft.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)