Inloggen
voeg je column toe

Columns

Het is erdoor!

De overgang naar een nieuw pensioenstelsel. Administratieve tsunami, een megaklus om 20 miljoen rekeningen voor 10 miljoen mensen foutloos te digitaliseren. 1500 miljard euro opnieuw verdelen, door 200 pensioenfondsen. Iedereen een eigen potje, mooie uitgangspunten over zeggenschap, nieuwe tijd, individualisme, eerlijkheid. Alle ideologische stoplappen waarmee de politiek komende rampen probeert van nobele bedoelingen te voorzien.

Maar gelukkig zijn we een kei in onoverzichtelijke ICT projecten.
Zie de toeslagenaffaire, de ICT systemen bij belastingdienst, de invoering van de OV chipkaart, het Elektronisch Patiënten Dossier, het C2000 project bij de politie dat al in 2001(!) 'up and running' had moeten zijn.
Maar wij zijn Nederland en 'Terra Digitalis Incognito' jaagt ons geen vrees aan. Carola Schouten stond met betraande oogje voor de Eerste Kamer en zag dat het goed was. Ministerschap gered.
Een iconische foto, goed bewaren om in 2030 nog eens met een holle lach aan de kinderen te tonen terwijl u de laatste aardappel schilt omdat uw 'P..P..Pensioenpotje' al maanden zoek is.
We gooien de hele boel op zijn kop. Een 20 miljoen stukjes JUMBO legpuzzel en we beginnen welgemoed met het eerste stukje gebakken lucht links in de hoek.

Nee, dat komt zeker goed, straks ook bestand tegen Russische hacks, en andere computerfraude.
Nu al worden we overstelpt met dringende waarschuwingen om vooral nergens op te klikken, niets te delen, geen onbekende nummers te woord te staan, de bank zal u nooit vragen om..etc.
'Goh meneer Van Druten, die man was dus heel aardig aan de telefoon? En het was een noodsituatie bij de bank? Ja, ja, uw rekeningnummer, pin, BSN, alle codes..pasje ook?
En wat bent u nu totaal kwijt?'
AI zal straks aan een kuchje genoeg hebben om uw stem zo te genereren dat uw complete bezit in milliseconden naar een onbekende tegenrekening in Azië is weggesluisd.
Maar niet getreurd we hebben gelukkig weer een nationaal schandaal in de luiers..
We joggen welgemoed richting ravijn, maar vandaag is het feest; Het is erdoor!

Schrijver: trawant
1 juni 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 13 stemmen 138



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)