Inloggen
voeg je column toe

Columns

Die afkoopsom voor Tunesië is weggegooid geld

Op zondag 11 juni 2023 was onze onomstotelijke president Mark Rutte weer eens zichtbaar in zijn goede humeur en leek hij wel van pure verliefdheid te stralen, want hij was in het aangename gezelschap van de aantrekkelijke dames Ursula von der Leyen en Giorgia Meloni. De naam van die laatste dame zou ook een pseudoniem van een chique escortdame kunnen zijn.

Op een foto van het illustere drietal steekt het olijke hoofd van Mark exact zijn hoofdlengte boven de twee dames uit. Echt een koddig gezicht. Giorgia keek tegen Mark op alsof hij een lantaarnpaal is. Je zou bijna denken dat het om een burleske-gezelschap gaat, maar ondanks de vrolijke uitstraling van het drietal kwamen ze wel degelijk met serieuze plannen naar de topfiguren van Tunesië. Die schijnheilige opgewektheid is natuurlijk onderdeel van hun overredingsstrategie. Zij hopen dat zij met een grote som geld de enorm problematische, irritante en status quo ontwrichtende immigratiestroom kunnen doen keren. Zij proberen van Tunesië een soort voorburcht te maken, die het kasteel Europa van de aanstormende immigranten kan vrijwaren. Zij willen zelfs de staatskas van Tunesië met 150 miljoen euro aan gaan vullen. In totaal willen zij 900 miljoen euro tot 1 miljard euro aan Tunesië geven, dat wil zeggen, aan de machthebbers van Tunesië en dat is vooralsnog de hoogst onbetrouwbare dictator Kais Saied (1958, Tunis).

Op een foto is te zien dat onze internationaal opererende staatsman Mark met zijn schijnbaar oneindige grijns de superboef Kais een handdruk geeft. Voor de rust in de eigen regio gaat Mark over alle denkbare grenzen en mag het heel wat kosten. Bovendien is hij in het lieftallige gezelschap van de sexy Ursula en Giorgia, wat hem extra veel energie schenkt. Ik gun hem dat pikante triootje van harte, maar Mark neemt al volop genoegen met hun formele aanwezigheid. Hij puurt zijn energie uit tantrische geheimenissen of sublimaties vanuit aseksualiteit. Die president Kais is een hoogleraar staatsrecht en zijn 15 jaar jongere vrouw Ichraf Chebil is een rechter. Hun kinderen zijn Sarah, Mouna en Amrou. Ondanks de rechterlijke geleerdheid van Kais en Ichraf lappen ze de mensenrechten aan hun laars. Ze gebruiken hun opgeschroefde intelligentie enkel voor hun eigenbelang, voor hoge posities en veel geld en luxe. Dat is op zich al een criminele handeling. Als tirannieke alleenheerser laat die valsaard Kais zijn politieke tegenstanders in de gevangenissen stoppen. Bovendien stimuleerde hij zijn landgenoten tot racistische klopjachten op donker gekleurde, illegale migranten uit Sub-Sahara Afrika. In Tunesië worden echt donker gekleurde Afrikanen blijkbaar zwaar gediscrimineerd en opgejaagd. Zoals Europa de immigranten liever ziet gaan dan komen, zo stoot Tunesië donkergekleurden af. Führer Kais noemt die vluchtelingen criminelen om zijn machtspositie te behouden, maar hij is zelf een echte crimineel, die zijn eigen wanbeleid verdoezelt met het aanwijzen van een zondebok. De overheerser, die bang is voor overheersing.

Het vrolijke drietal hoopt dat de autoriteiten van Tunesië de mensensmokkel gaan aanpakken en de grenzen beter gaan bewaken, maar dat je zoiets met geld zou kunnen regelen, is natuurlijk een illusie en een typische denkfout van in geld denkende westerlingen. Kais zegt, dat hij geen grenswacht van Europa wil worden, maar reken maar dat hij die beloofde geldsom wil gaan incasseren. Daarvoor speelt hij de deal wel even mee, maar zodra de buit binnen is, laat hij de voorwaarden versloffen en uitdoven. Hij heeft genoeg problemen in zijn eigen land en die westerse problematiek is zijn pakkie an niet. Zijn politiestaat heeft wel wat anders om op te lossen, namelijk zijn staatsgreep in de houdgreep houden. Deze vuile rat heeft al diverse mensen, die tegen zijn mensonterende dictatuur zijn, in de gevangenis gestopt, zoals Hazgui, Issam Chebbi, Khayam Turki, Noureddine Boutar, Jaouhar Ben Mbarek en Chaima Issa. De 43-jarige dichteres/schrijfster/journaliste/sociologe Chaima Issa van het Front voor Nationale Redding zit in de gevangenis van Manouba in Tunis gevangen. Tunesië is een piratennest en Kais zwaait met de scepter. Door via een afkoopsom met die piraten in zee te gaan, verlaag je jezelf tot hun niveau, en wie met pek omgaat, wordt ermee besmet.
Op de tv zei een wijze Tunesische man, dat de EU met haar geld een dictator in het zadel houdt. Een dictator, die voor de doodstraf is en die bovendien ook nog eens uiterst conservatief is jegens vrouwen en homoseksuelen (lhbtiq+?). En zo'n schurk geeft Mark voor het oog van de wereld een dikke handdruk! Dat heeft niets met het gladde aalgedrag van zijn politieke vaardigheden en doeleinden te maken, maar alles met zijn achterlijke stupiditeit! Zonder dat die sukkelige opportunist het beseft, vernedert en vergooit hij ons land en Europa!...

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
12 juni 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.4 met 9 stemmen 142



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Borst F.
Datum:
14 juni 2023
Ik heb op conservativiteit op het lbtg-etc. beleid niets tegen. Als dit betekent dat het helpt tegen de waanzin van nu dat nota bene kleuters van vijf op school geleerd en breed uitgemeten krijgen over pedofilie, transseksuelen, homoseksuelen, panseksuelen en meer dingen die van deze "woke" tijd zijn.
Laat de kinderen lekker kinderen zijn.
Walgelijk dat Rutte-en-zijn-vriendje-Jetten-beleid.
Naam:
Karel Jong
Datum:
13 juni 2023
Tamelijk woeste tekst, maar aangenaam om te lezen. De actualiteit gefileerd op zijn Rutgeriaans.
Zijn columns over actuele zaken hebben altijd mijn aandacht.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)