Inloggen
voeg je column toe

Columns

Tweestaten-oplossing

Elke dode is er één, maar feit is dat er van elke 10 doden 9 Palestijn zijn. Het Israëlisch - Palestijns conflict is de strijd om de soevereiniteit over historisch Palestina sinds de opkomst van het zionisme in het begin van de 20ste eeuw. Sinds de stichting van Israël in 1948 is er een conflict tussen Israël en de Palestijnen, als onderdeel van het Arabisch - Israëlisch conflict.

Deze twee bevolkingsgroepen strijden vanwege grond dat voormalig premier van Israël Rabin onder leiding van Clinton, in de eerste helft van de jaren '90 van de vorige eeuw voor Palestina had bestemd, met als einddoel, lees: resultaat, een tweestaten-oplossing. Helaas dat een extremistisch joodse tegenstander van de Oslo-akkoorden Rabin nog diezelfde avond heeft vermoord. Inmiddels zijn wij en is de wereld 30 jaar verder en de situatie aldaar zo goed als ongewijzigd. Uiteindelijk is, naar mijn mening althans, dit het hele eieren eten:

ALS GOD AL BESTAAT, IS ER MAAR ÉÉN, EN DAN IS HET MAAR NET HOE JE DEZE INTERPRETEERT OF WILT INTERPRETEREN/VERKLAREN...!

De intifada, de Palestijnse opstand, begon in 1987 tegen Israël; de Eerste Intifada duurde ongeveer 6 jaar, waarna in 1993, zie hiervoor, de Oslo-Akkoorden onder leiding van de toenmalige Amerikaanse President Bill Clinton werden getekend. Zowel de Palestijn Arafat als de Israëliër Rabin zijn niet meer onder ons.
Het NPO1-Radionieuws van 01.00u. van vandaag opende met het hiervoor door mij beschreven Palestijns, lees: Arabisch - Israëlisch conflict, slechts slecht nieuws! Zo gaat het al decennia en zal het nog 10-tallen jaren blijven doorgaan, als niet heel snel gerechtigheid aan de minst bedeelde wordt gedaan...!

Schrijver: Annejan Kuperus
8 oktober 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 1 stemmen 165



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Bet Weter
Datum:
9 oktober 2023
Hamas wil geen oplossing en geen vrede Annejan. Het geld blijft dan wel binnenstromen voor "leiders" en wapentuig.
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
9 oktober 2023
Email:
ajkuperushotmail.com
Kleine, maar noodzakelijke correctie mijnerzijds; Rabin werd 2 jaar na het sluiten van de Oslo-akkoorden, dus in 1995 tijdens een vredesdemonstratie te Tel Aviv, op een gruwelijke wijze om het leven gebracht...! Geenszins door een Palestijn, maar een persoon uit zijn eigen gelederen helaas; een joodse kolonist, wiens naam ik niet noem daar dit teveel eer voor deze settler zou zijn...!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)