Inloggen
voeg je column toe

Columns

Johan Derksen

Ik mocht hem wel die Derksen. Altijd een sterke, zij het wat ongenuanceerde, mening over de zaken des levens. Ik was het niet altijd met hem eens maar dat mocht de pret niet drukken.

Hij donderde echter finaal van zijn voetstuk toen ik hem hoorde zeggen: “Ja, maar de Joden hebben het er wel een beetje naar gemaakt hé”. “Ze hebben die Palestijnen behandeld als honden”, voegde hij er nog aan toe. Dat hij niet de Joden in het algemeen bedoelde begrijp ik nog wel. Hij bedoelde Israël maar kon het niet over zijn lippen krijgen om daarvoor excuses aan te bieden aan de Joodse gemeenschap. Ook zeer begrijpelijk want “excuses” voor iets maken vindt ie flauwekul gezien zijn eerdere uitspraken in VI.

Gisteren deed hij er nog een schepje bovenop door meteen te roepen dat Israël verantwoordelijk was voor de raketaanval op het ziekenhuis in Gaza. Hij had daar sterke aanwijzingen voor. Hij promoveerde zichzelf tot Midden-Oosten deskundige en nationale oorlogsduider van onze republiek. Oh nee het is nog een koninkrijk maar dat zal ook niet lang meer duren in zijn visie.

Vaak hebben ze het bij VI over mannetjes en vrouwtjes die wel erg in zichzelf zijn gaan geloven. Ik geloof dat Johan Derksen erg in zichzelf is gaan geloven. Nog sterker, hij gelooft alleen nog maar in zichzelf. Anderen zoals generaal-majoor b. d. Pieter Cobelens raaskallen maar wat over precisiebombardementen. Heel Gaza wordt platgegooid en meer dan 2 miljoen Gazanen worden vermoord door Israël. Aan de profetische gaven van Johan uit Grolloo betreffende de Apocalyps kan Johannes van Patmos, u weet wel van die Openbaringen, nog een puntje zuigen.

Wat me de laatste tijd opvalt is dat hij zich eindeloos herhaalt. Heeft hij dat zelf niet in de gaten? Moeten zijn collega´s in VI hem niet daarop wijzen? Dat hij veel leest en van veel dingen op de hoogte is kan ik niet ontkennen. Hij weet ontzettend veel maar hij beseft weinig is mijn indruk.

Heb ik een hekel aan de man? Welnee, ik mag hem nog wel een beetje maar luister sinds een week met een sterk veranderde instelling naar zijn ongefilterde onzin.

Schrijver: Bet Weter
18 oktober 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.4 met 7 stemmen 122



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)