Inloggen
voeg je column toe

Columns

HET kleine VERSCHIL

Donderdagavond heeft uitgeverij Doornwater in Groningen het nieuwste boek van onze vaste dagcolumnschrijver Jan Lunsing gelanceerd.
In een volle zaal bij boekhandel Godert Walter kon Jan in een vraaggesprek zijn boek toelichten, terwijl geïnteresseerde bezoekers hem met kritische vragen bestookten.
Na een uur kon men een exemplaar bemachtigen voor een alleszins schappelijke prijs van € 24.95 met een persoonlijk voorwoord van de schrijver. De boeken gingen grif over de toonbank , wat niet verwonderlijk is omdat het boek veel te bieden heeft.
In 5 delen die onderverdeeld zijn in kleine hoofdstukjes (400 pagina’s tekst) pleit Jan met vlotte pen voor een meer sociale samenleving, omdat steeds duidelijker wordt dat de neoliberale samenleving aan het vastlopen is. Met veel kennis van zaken weet hij oude en nieuwe situaties beeldend te beschrijven, waardoor de lezer geprikkeld wordt na te denken over wat Jan aan kennis aanbrengt en vaardig combineert.
Jan benadrukt geen verschillen maar wil verbinden. Een loffelijk streven dat ervoor kan zorgen dat vertrouwen weer vanzelfsprekend wordt bij voorbeeld in de relatie overheid-burger en in de relatie tussen burgers onderling.
Ik zou wensen dat het boek lesstof wordt op middelbare scholen, hoge scholen en universiteiten en leesstof voor een ieder die na de schooltijd geïnteresseerd is in de wijze waarop we ons tot elkaar en de samenleving verhouden.

Titel: HET kleine VERSCHIL dat ALLES VERANDERT
Schrijver: Mr. Dr. Jan R. Lunsing

Uitgeverij: Doornwater te Obdam
Wil je daar een exemplaar bestellen, mail: vandewaterhanneke@gmail.com

ISBN: 978-90-833612-2-2-2/ NUR320
Prijs: € 24.95

Schrijver: Redactie
17 maart 2024


Geplaatst in de categorie: wereld

5.0 met 7 stemmen 69Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Bet Weter
Datum:
18 maart 2024
Gefeliciteerd met de lancering van je boek Jan.
Naam:
Lord Wanhoop
Datum:
17 maart 2024
Goed om te lezen dat een gewaardeerde columnist van deze bijzondere site zo een boekpresentatie heeft gehouden. En met succes, zo bleek uit de belangstelling ter plaatse. Zo bezien kunnen wij allen hier een beetje delen in de vreugde rondom de publicatie van het boek van Jan Lunsing.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)