Inloggen
voeg je column toe

Columns

De vuurdoop van kabinet Schoof

Allez zeg, wat een vreselijk muggenziften en walgelijk getreiter van die linkse oppositie op 3 en 4 juli 2024 in de Tweede Kamer! Gelukkig is het kabinet Schoof gewoon niet van plan om er doekjes om te winden! Van een echt inhoudelijk debat was nog geen sprake en het is de vraag of dat ooit wel kan gebeuren met de huidige nog steeds sterk bevooroordeelde, linkse oppositie, die al hun valsheden uit de kast trokken en daarmee zichzelf volop voor schut hebben gezet.
Het kersverse kabinet Schoof heeft het ordinaire en laffe moddergooien van de jaloerse en gefrustreerde oppositie glansrijk doorstaan en nu kunnen de nieuwe ministers eindelijk aan de slag om de migratie- en woningenproblematiek aan te pakken, om spijkers met koppen te slaan, want dat is hard nodig. Als kijker kon ik mij eindelijk een beeld van de minister-president Dick Schoof gaan vormen en die is uitermate positief geworden, want ik vind hem een aimabele, integere, bescheiden, wijze, inderdaad verbindende, no-nonsense, heldere, adequate, gemoedelijke, respectvolle, duidelijke en daadkrachtige man met een positieve visie en een natuurlijk leiderschap zonder kapsones. Tijdens alle drek die hij en zijn kabinet van de linkse oppositie over zich heen kreeg, bleef hij een rots in de branding of zoals Chris Stoffer van de SGP terecht zei 'een baken van rust in woelige dagen'.

Die hoogst irritante en aftandse Esther Ouwehand, Rob Jetten en Stephen van Baarle bleven maar bloedeloos doorzeuren over de mening van de PVV over de hoofddoekjes van moslima's. Dat deden zij net zo lang tot alle hoofddoekjes mij de keel uitkwamen. Die hoofddoekjes van moslima's staan voor islamitische onderdrukking van vrouwen en daarom zijn ze terecht verwerpelijk. En als je zoals die Esmah Lahlah je identiteit van zo'n hoofddeksel laat afhangen, dan is het wel heel erg pover, labiel en hysterisch-krankzinnig met je gesteld. Bovendien heeft zo'n aangepast hoofddoekje helemaal niets met godsdienst te maken. Dat maken ze zichzelf maar wijs. Ze gebruiken die doekjes om zich van de westerse maatschappij te distantiëren, omdat ze niet echt willen en kunnen integreren. Het is een puberale afzetmethode, een islamitische tic, lees afwijking. Ze dragen het als een oorlogszuchtig teken en als ingebakerde baby's, die niet volwassen willen worden. Niet allemaal, maar de meesten en velen dragen het ook maar gewoon omdat ze het van huis uit hebben aangeleerd. Identiteit is overigens per definitie een illusie en een ego-dwaling.
Over fascisme gesproken, wat een vreselijke, tirannieke despoot zeg, die Stephan van Baarle van DENK! Zo met zijn staalharde, strenge, Calvijn-achtige bakkes en dat zwaar overdreven woordgebruik van hem! Én maar weer keer op keer gebruik (misbruik) makend van het slachtofferrollenspel van de moslims en hun allochtonenpositie. Ondertussen moet zijn haan altijd koning kraaien en pikt hij zo mogelijk alle ruimte in. Toen Fleur Agema X-te over Femke Halsema, die ook niets van hoofddoekjes moest hebben, was bullebak en bulldog Van Baarle er als de kippen bij om het nieuwe kabinet opnieuw zwart te maken en de les te lezen. Dick moest meer dan tien keer herhalen, dat er in zijn kabinet geen racisten zitten, maar Van Baarle en de rest van de tegenstanders van het nieuwe kabinet wilden maar niet luisteren. Ze hielden hardnekkig en haatdragend vast aan hun valse vooroordelen over met name de PVV-kabinetsleden. Ze bleven maar oude koeien uit de sloot halen, die achterlijke etters!

Over etters gesproken, die Esther Ouwehand heeft er zeker een handje van om flink en blijvend te etteren. Zij klierde beide dagen aan één stuk door. Ook Kamervoorzitter Martin Bosma kreeg er flink van langs van de verzuurde zuurpruim Esther de Wraakzuchtige. Zij liet zichzelf volop van haar lelijke kant zien en zij bleef maar met modder en gifpijlen gooien. Alsof zij die modderachtige muurkunst achter de katheder heeft geproduceerd. Net als de al eveneens pisnijdige, heetgebakerde en intolerante Rob Jetten richtte zij haar gifpijlen op Marjolein Hillegonda Monica Faber-van de Klashorst (Amersfoort, 16 juni 1960), minister van Asiel en Migratie, en Drs. Reinette Klever (Weesp, 21 juli 1967), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp. In verband met deze twee pas aangetreden ministers werd het woord 'omvolking' tegen hen (en het kabinet) gebruikt. Esther en Rob associëren het woord 'omvolking' meteen met het nazisme, omdat dat hen het beste uitkomt, maar dit is wat Faber erover zegt: 'Als we de islam geen halt toeroepen, gaan we alles kwijtraken; onze vrijheid en onze democratie. Het is een nachtmerrie voor vrouwen, voor homo's, in feite voor iedereen.'.
Homo Rob vecht onbewust en onbedoeld tegen zichzelf. De islam is namelijk absoluut niet tolerant jegens homoseksuelen. In zijn boek 'Grand remplacement' schrijft Renaud Camus over 'omvolking'. Klever noemde de term bij Ongehoord Nederland en i.v.m. Filip Dewinter 'een feitelijke omschrijving van een demografische ontwikkeling. En ja, je kan het noemen hoe je het wil, maar ik zou het niet een complottheorie willen noemen.' De intens lelijke brompot Jimmy Dijk van de SP stond zijn valse grieven jegens het nieuwe kabinet ook sterk aan te dikken en ook hij verweet premier Schoof gebrek aan leiderschap. De linkse kwaadwillenden probeerden met name de PVV kapot te maken. Verblind door bevooroordeelde en vasthoudende standpunten, die nergens op slaan. Iedere kleine ingang wordt door hen aangewend om dit rechtse kabinet in een kwaad daglicht te stellen en te vloeren. Zij gunnen dit nieuwe kabinet het daglicht in de ogen niet. Zij gunnen hen volstrekt niet de kans op succes. Zo unfair, laaghartig, min en voor ons land afbrekend van die Esther, Stephan, Rob, Jimmy, Laurens en Frans!

Geert Wilders zei terecht tegen die agressieve, kwaadaardige en wraakzuchtige Van Baarle 'U zet bijna een prijs op haar hoofd', toen hij Fleur Agema 'kwaadaardig' noemde. Pure projectie van die nare ophitser en tweedrachtzaaier. Overigens zat Wilders niet achter de tweet (X) van Agema. Dat loog dondersteentje Dilan Yesilgöz. Het blijft haat en nijd in de Haagse slangenkuil, zelfs als ze samen optrekken. Helemaal potsierlijk en voorspelbaar was de dikke kobald Frans Timmermans, die zichzelf een verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog waant door Faber en Klever een motie van wantrouwen te geven. Dit wordt gesteund door de 'moedige verzetshelden' van D66, de SP, Volt en de PvdD. Een clubje zinloze bozeriken bij elkaar. Het nieuwe bondje Van Baarle en Ouwehand gaven nog een motie van wantrouwen jegens het hele kabinet Schoof. Hun minachting en giftige boosheid staken ze dan ook niet onder stoelen of banken. Met name Eucalypta Ouwehand stond herhaaldelijk negatief te blaaskaken bij de interruptiemicrofoon. Zij probeerde continu roet in het eten te gooien en het nieuwe kabinet aan te klagen. Haar vijandsbeeld is duidelijk een volkomen waanbeeld en zij blijft maar doordrammen. Deze feeks en hysterica solliciteert naar een spoedige, nieuwe, algehele instorting. Zou het bestuur van de PvdD dan toch gelijk hebben? Er is niets veranderlijker dan een mens, ook inzake de visies over andere mensen. Wij zien vaak maar het topje van de ijsbergen. Om een kersvers kabinet met zoveel potentieel en positief enthousiasme bij voorbaat zo schandelijk en vilein af te willen slachten, is wel heel erg laag onder de gordel, destructief en kleingeestig. Zo zie je maar hoe gemeen en rancuneus die linkse lui worden nadat ze de verkiezingen hebben verloren.
Verder wil ik nog heel graag benoemen, dat na het X-je van Fleurtje over de opgediepte uitspraak van Halsema, de bevlogen Thierry Baudet ronduit fantastisch, verhelderend en verademend reageerde! Met zijn opgeruimde visie wist hij heel vlot de angel uit de opgeklopte, gespannen situatie te trekken. Hij wist de verhitte gemoederen in een oogwenk op te klaren door alle belachelijk sterk uitvergrote onenigheden als bij toverslag te relativeren. Alle valse kritiek van de linkse oppositie was namelijk klinkklare onzin, intens gemene jaloezie en volstrekt verzonnen problematiek. Bij deze geef ik Sir Baudet van harte een ferme handdruk! (-)

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
5 juli 2024


Geplaatst in de categorie: politiek

1.5 met 79 stemmen 49Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
9 juli 2024
Als satire inderdaad zeer geslaagd. Als oprechte mening: griezelig en toch wel bedenkelijk. Al behoef je daarvoor geenszins een links 'vooroordeel' te hebben, taxeer ik.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 juli 2024
Mucha gracias, Tammo, je ziet dat de vooroordelen ook hier bij de veelal linkse lezers op Nederlands.nl hoogtij vieren.
Naam:
Tammo G.
Datum:
5 juli 2024
Supergeestige column van Rutgers die ik vooral ken van zijn zeer gedegen beschouwingen vol feiten en feitjes uit Wikipedia.

Nu laat hij alle feiten los en schrijft een verfrissende column waarin hij een onnozele PVV’er speelt.
Een PVV’er die niet weet dat een democratie alleen kan functioneren bij een stevige oppositie, een PVV’er die denkt dat links gelijk staat aan vals, een PVV’er die de charmante leider van de Partij van de Dieren aftands durft te noemen, een PVV'er die weinig op heeft met de vrijheid van moslima’s om wel of niet een hoofddoek te dragen, een PVV'er die de dames Faber en Klever op het paard tilt, een PVV’er die oppositieleden schertsenderwijs verzetshelden noemt, een PVV’er die trots is op het potentieel van deze bewindslieden: ik heb smakelijk moeten lachen, Joanan.

Wat een geestige persiflage! Van mij 5 sterren!
Naam:
A.Steios
Datum:
5 juli 2024
De recensie van Joanan Rutgers kan zo in het partijblad van de PVV. Zal het enige lid van die partij blij mee zijn.

- Jammer dat Rutgers op de man/vrouw speelt in zijn column en niet schroomt er allerlei lichamelijke kenmerken bij te betrekken (Calvijn-bakkes van Van Baarle, intens lelijke Dijk, dikke kobald Timmermans etc.). Nogal respectloos.
- wat ook gebrek aan visie van de schrijver aangeeft is de loftuiting richting Baudet. Hij werd ook door de aanhangers van dit rechtse kabinet genegeerd, omdat zijn bijdragen niet ter zake deden en mogelijk onder invloed van een geestverruimend tot stand kwamen.
- waar ik het wel mee eens ben : de nieuwe premier Schoof maakte een prima indruk en wist de negatieve ondermijnende oprispingen van zijn eerste vicepremier (!) en van de PVV-leider (!) op een evenwichtige wijze te pareren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)