Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 25

Ridder zonder faam

dagcolumn
3.9 met 15 stemmen 1.257
Dat voetbal oorlog is, moge dan minder erg zijn dan dat oorlog geen voetbal is, maar slachtoffers vallen er wel degelijk.
In de nacht van de vermakelijke ontmoeting tussen Turkije en Duitsland wordt het laat in het café aan de overkant. Ergens in de vroege ochtend dringt een luidruchtig gelal de slaapkamer binnen. Carnavalesk uitgedoste kroeggangers wankelen over de kade naar hun sloep. Dat gaat met veel misbaar gepaard.
Daar moet je bij mevrouw Van Dooren in het midden van de nacht niet mee…

Dank u dames...

dagcolumn
4.2 met 15 stemmen 732
Ik kreeg de jaarafrekening van het Energiebedrijf in de bus. Een leuk bedrag zou op mijn rekening worden teruggestort. Het maandelijks bedrag had ik zo hoog mogelijk gehouden om een spaarpotje aan te leggen. En dat was dus wonderwel gelukt.
Op economisch- en milieuvriendelijk gebied valt mij weinig aan te rekenen. Ik doe de was op goedkope tijden. Ik wacht tot de meter 'klik' zegt; dan pas kom ik in actie. Strijken doe ik bijna niet; ik vouw. Ik brand spaarlampen en de radiatoren in de…
Areth27 juni 2008Lees meer…

Timemanagement

dagcolumn
1.9 met 9 stemmen 458
Met een baan en een eigen bedrijf heb ik het meestal druk. Vooral nu het met mijn bedrijf steeds beter gaat. De hoeveelheid tijd in een dag blijft hetzelfde, dus als je meer te doen hebt, dan moet je ergens op bezuinigen.
Soms betekent dat gewoon dat je minder tijd verspilt aan televisie kijken en lezen van artikelen in kranten en tijdschriften die best leuk zijn, maar eigenlijk niet zo heel interessant. Maar veel bezuinigingen zijn minder goed: minder slapen, minder zomaar in de zon zitten om…

SMOKING

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 349
Het moet gezegd: Center Parcs is een kostelijk oord om door te brengen. Alles daar is groot en duur. Vooral duur! Woekerprijzen van 18 Euro voor een uurtje tennissen, 23 Euro voor een partijtje bowlen en 35 Euro voor 6 bakken koffie met een puntje vlaai worden glimlachend door de cliënten opgehoest. Maakt niet uit, ergens hier in de buurt staat er vast wel een voedselbank voor het geval het geld op is. Meestal na 2 dagen, vandaar dat die weekendarrangementen zo 'n uitkomst zijn.
Nog een klein…
paco25 juni 2008Lees meer…

Nabeschouwing

dagcolumn
2.6 met 5 stemmen 456
Het is afgelopen. Voorbij, voorbij, o en voorgoed voorbij. Over en sluiten. Het zit erop, het hoeft niet meer. Einde verhaal en einde oefening. Het mocht niet zo zijn, het zat er niet in, het is niet anders. Weg droom. Geen happy end, het sprookje is uit. De hoogste tijd dus om nog een duit in het terugblikzakje te doen.
Grootste verrassing van het toernooi: Nederland
Land met beste keeper: Nederland
Beste B-elftal: Nederland…

Nederland: tot op het bot verdeeld!

dagcolumn
3.0 met 7 stemmen 377
Velen zagen als voordeel van de Oranje-gekte dat wij weer een eenheidsgevoel kenden in Nederland: iedereen stond achter ons Nationale Team van Premier Balkenende tot cijfergever Henk Spaan aan toe.
In 120 minuten werd onze Nationale Trots door Rusland gefileerd: 1-3 en voor hetzelfde kijkverdriet zou het 1-5 of meer zijn geworden.
Balkenende kan op 29 juni zinvol werk doen en Spaan kan weer zinloze drieën uitdelen.
En nu is Nederland weer tot op het bot verdeeld:…