Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 26

Gebed zonder end

dagcolumn
3.7 met 12 stemmen 402
Junks heb je in alle soorten en maten. Die van de nicotine zwerven sinds een paar dagen verdwaasd over straat. Ze zijn uit de tempel verstoten. Die van de olie vullen de tank tegenwoordig zonder te betalen, want oh God, wat is die benzine duur.
Daar hebben de junks van het goddelijke woord wat op gevonden: bidden bij de pomp opdat de Heer de Saoudi’s maar zover krijgt om nog wat meer olie uit zijn schepping te persen.

Een vrij suïcidaal gebed, want met onze olieverslaving zijn we die…

Vakantie in een dag

dagcolumn
1.9 met 9 stemmen 460
Opvallend is dat toch altijd: als je een dagje of een weekend weg bent geweest, dan lijkt het achteraf altijd veel langer te zijn. Neem afgelopen vrijdag, ik was een dagje naar Zeeland.
Lekker ontspannen vertrokken, voor mij is het ontspannen om niet te vroeg weg te gaan. Onderweg bij het Grevelingenmeer een lekker kopje koffie gedronken met een appelpunt. Een beetje rondlopen in Renesse en Burgh-Haamstede. Het was lekker weer, dus meer terassen, een beetje shoppen, een beetje rondkijken. De…

Biologische bloemkole

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 651
‘Wa’s dit?!’
Huisgenoot houdt met een van walging vertrokken gezicht een verlept bosje bloemstengels omhoog. Hij houdt ze vast zoals ik zijn sportsokken in de wasmand gooi.
Ik streep hardop het lijstje af.
Bloemkool - nope.…

Waar rook is, is vuur

dagcolumn
2.0 met 3 stemmen 410
Even kijken of er nog nieuws is. Monumentaal fabriekspand Utrecht in brand, kopt het AD op de website. Ik denk als eerste aan de voormalige sojafabriek. Nee, het zal toch niet dat pand van Cereol op een steenworp-afstand van mijn huis zijn? Dan had ik toch wel iets gezien of geroken? Ik klik het berichtje aan en ja, mijn vermoeden klopt. Verdomd als het niet waar is. Ik ben er nota bene zaterdag nog langs gelopen, zoals ik dat zo vaak deed.
De fabriek moest in 2002 de deuren sluiten vanwege…