Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 52

2008

dagcolumn
1.6 met 5 stemmen 324
Het is goed om 2008 af te sluiten. Het was een rotjaar. Nu kan het alleen nog maar beter, zou een voormalig directeur van mij roepen. Hij was overigens rechtstreeks op weg naar zijn ontslag en de opheffing van zijn afdeling.
Die directeur gedachtig moeten we dus voorzichtig zijn. Het kan nog minder.
Om te beginnen de kredietcrisis. In 2009 krijgen we volstrekt onnodig een economische crisis om de oren, omdat een aantal bankiers er met ons geld vandoor is. Op zich is het rechtvaardig dat die…

Appelbeignets

dagcolumn
4.1 met 9 stemmen 428
Beste redactie,
Met stijgende verbazing heb ik kennis genomen van de zoveelste Nationale Oliebollentest in uw krant. Dat u dit culinair gedrocht jaar in jaar uit aan een test onderwerpt, stuit mij bijzonder tegen de borst. Vanwaar die eeuwige en eenzijdige fixatie voor deze zwaar overschatte bol? Neem me niet kwalijk, maar er zijn toch wel meer – lees: betere en lekkerdere – oudejaarslekkernijen die voor een test in aanmerking komen? Wat te denken van die fenomenale appelbeignet?
Als…
Quirijn Metz30 december 2008Lees meer…

Antwerpen

dagcolumn
4.8 met 4 stemmen 1.887
Sommige steden wil ik eens in de zoveel tijd een keer bezoeken. Een van die steden is Antwerpen. Ik ben daar in de loop der jaren heel wat keren geweest: met mijn vrouw (toen ze nog mijn vriendin was), met vrouw en kinderen, met collega’s, vroeger met mijn eigen ouders. Maar het blijft een stad die me nooit verveelt en om de zoveel jaar wil ik de kennismaking hernieuwen. Dan wil ik bij wijze van spreken met eigen ogen aanschouwen of Brabo nog steeds bezig is de hand te werpen.
Welnu, dat is…
Hans Manders28 december 2008Lees meer…