Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2009, week 9

gnot-appel

dagcolumn
2.4 met 8 stemmen 499
Een nakomertje. Stond steeds alleen in de zingeving. Moest alles zelf ontdekken. Psychologisch geleuter, schijn bedriegt, zijn zus was acrobate. Al droeg-ie damesschoenen de echte Klaas zou komen. Alles is van tweeën één.
Kan niemand omheen die iets wil maken. Het derde oog Nostradamus in de Keizersteeg. In Mokum toen en sindsdien forever the capital of imagination staat men zonder contact met de stille spirituele kracht geheel alleen. Zijn wij allen aliens, HIJ kwam er de kast voor uit en…

Erbij horen

dagcolumn
2.7 met 13 stemmen 1.067
Tijdens wandelingen door de vrije natuur kom je ze zelden tegen. Te weinig in verhouding tot het aandeel dat ze hebben in onze bevolking. Soms lijkt het wel of allochtonen niet van natuur houden. Of ze enkel en alleen in steden wandelen en de bossen links laten liggen. Ligt het misschien aan mij dat ik slechts autochtonen tegenkom buiten de gebaande paden of is het een algemeen verschijnsel?
Het ligt aan mij want daar in de prachtige bossen van Wolfheze kwam ik een hele groep tegen. Het stel…

Trotteldom

dagcolumn
2.7 met 11 stemmen 404
De werking van deze crisis is beschreven door Marten Toonder in het Bommel verhaal het Monster van Trotteldom. Het gaat over het volkje Trottels dat vredig in een kaal en verwoest landschap leeft. Dat komt door het monster, vertelt het volkje. Dat monster komt soms langs en vertrapt alles in zijn weg. Het volkje leeft er lustig op los, maar in hun achterhoofd blijft de angst voor dat monster. En soms, op een dag, voorspelt iemand het monster. In paniek duikt hij een holletje in om uit de weg…

150

dagcolumn
4.0 met 7 stemmen 343
In de Tweeede Kamer zitten 150 leden. Deze Kamerleden zijn verdeeld over elf partijen, varierende van het CDA met 41 zetels tot de fractie-Verdonk met maar één zetel.
Bij de grotere partijen zijn er de nodige Kamerleden die we nauwelijks in de media zien. Enkele voorbeelden: Ans Willemse-Van der Ploeg (CDA), Ad Koppejan (CDA), Lea Bouwmeester (PvdA), Jan Boelhouwer (PvdA), Hugo Polderman (SP), Hans van Leeuwen (SP) en Janneke Sneijder-Hazelhof (VVD). Ik zou bijna zeggen wie kent ze niet?!…

Welverdiend compliment

dagcolumn
4.2 met 6 stemmen 357
Hans Poortvliet verdient een behoorlijke klop op zijn schouder.
Zijn boodschap: neem een momentje voor een complimentje.
Een dikke pluim voor deze vondst.
Zijn motto: waardeer en je krijgt meer!…

plaatjes

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 184
Zaterdagmiddag twee uur, spitsuur bij de grootste grutter van ons land.
Ik heb mijn vracht boodschappen, genoeg om twee kredietcrisissen te overleven, op de transportband gezet en mijn winkelwagentje alvast door het kassapad gewurmd om op tijd aan het eind van de meedogenloze zwarte rol met lege tassen klaar te staan.
Ooit heb ik nog geprobeerd in de winkel al te sorteren op koelkast, diepvries en keukenla, droog bij droog, nat bij nat, stevig onderin, breekbaar bovenop.
Door de snelheid die…

Ryanair

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 153
AMSTERDAM - Ryanair wil geld gaan vragen voor het gebruik van de wc tijdens de vlucht. Topman Michael O'Leary van de prijsvechter denkt zelf aan ongeveer een euro per toiletbezoek. De Ierse prijsvechter wil het geld innen door een slot op de deur te doen die pas opengaat als er een muntje wordt ingegooid.
------------------
Kraak..kraak.. mompel mompel..
'Goedemiddag dames en heren namens Ryan Air heet ik u welkom aan boord van vlucht 457 met bestemming Gran Canaria.…

Schoenen

dagcolumn
3.5 met 2 stemmen 509
Ooit heb ik een muis geschoend. Hij woonde al verschillende dagen in ons huis. Overdag rende hij soms dwars door de keuken, verbaasd door ons nagestaard. Maar hij kwam het liefst tevoorschijn als wij op bed lagen. Dan trippelde hij, waarschijnlijk op zijn dooie gemak, naar de voorraadkast en deed zich daar tegoed aan een pak hagelslag. Als dank voor deze gratis verstrekking van zoetwaren troffen wij ’s morgens een spoor van keuteltjes aan in ons huis. Ook een soort hagelslag, maar dan anders.…