Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2011, week 32

Augustus altijd al hevig

dagcolumn
4.0 met 8 stemmen 3.707
Augustus van oudsher maand van uitslaande emoties passies, van doldwaze verliefdheden en tragisch onverwachte afwijzingen. Van bejubeling en ondraagbaarheid van het bestaan, vaak schier in één adem. Maand waarin wij vaak ineens onze diepstgewortelde dromen bezielen met heilig vuur. Waarin zo velen van ons hun innerlijke piekwaarde vinden om van de daken te schreeuwen.
Of ternauwernood niet omdat we bij de eerste kreet uit koudwatervrees terugschrikken of plots wezenloos ontnuchteren. Mariaal…

Resomeren

dagcolumn
3.5 met 17 stemmen 872
Als je twijfelt tussen begraven of cremeren dan heb ik nieuws voor je. Er is een derde mogelijkheid. Resomeren. Wat? Ja, ik kan er ook niets aan doen. Het heet resomeren. De perfecte oplossing. Energiezuinig en goed voor het milieu. In Canada is het al een hype. Binnen een mum van tijd zal het resomeren de oceaan oversteken.
Eerst maar even naar de techniek van het resomeren. Dan hebben we dat gehad. Lezers met een zwakke maag of een teerfijne smaak kunnen deze alinea overslaan.
Na je dood…

Links

dagcolumn
2.8 met 8 stemmen 447
Wie ’s ochtends vroeg met zijn moede hoofd met de auto op een landweggetje in Engeland vertrekt, vergeet wel eens, dat men daar links moet rijden. Op zich is dat geen probleem. Er is op dat moment weinig verkeer, dus zal hoogstens een passerende egel dankbaar zijn, of juist ongelukkig, doordat u niet, of juist net wel op zijn helft rijdt.
Als u een Brit tegenkomt, is het probleem in de regel vrij snel opgelost. De Brit heeft thuisvoordeel en zal u voor gek of voor toerist houden, en zo lang…

Wat is humor...?

dagcolumn
2.0 met 21 stemmen 291
Opnieuw een column van een lieve vriend van mij. Dit keer mag ik jullie voorstellen aan dhr. Lex Wendt! Veel leesplezier.
Wat is humor...? Ik kan soms plat liggen of van mijn stoel glijden als ik de één of andere blunder bega. Zelfspot is mij echt niet vreemd. Zoals bijvoorbeeld de keer dat ik ben gaan zwemmen in ons tropisch zwemparadijs en bleek dat ik dat deed in mijn onderbroek. Ook nu schrijf ik dat weer met een glimlach.
Wat ik dan wel weer vreemd vind is dat anderen, soms, totaal…
Lex Wendt10 augustus 2011Lees meer…

Treinkaartje kopen

dagcolumn
3.9 met 7 stemmen 181
Als ik met de trein reisde hoefde ik geen kaartje te kopen. Dat regelden ze op het werk voor mij. Nu moet ik zelf aan de bak. Natuurlijk wil ik het me zo makkelijk mogelijk maken. Maar ik herinner mij bijtijds dat je aan het loket vijftig cent extra moet betalen. Heb ik altijd een belachelijke maatregel gevonden. Want wat moet je als je niet zo’n fan van automaten bent? Dan moet je je maar aanpassen aan de moderne tijd, vindt de NS. Of ik moet niet zeuren en die halve euro bij mijn te dure…